Шипшина чудово впливає на імунітет

25 Жовтня 2017 16:16

Відвар шипшини має багато корисних властивостей. Він є полівітамінним, жовчогінним, слабким сечогінним, знижуючим кров’яний тиск, сприяє виробленню червоних кров’яних тілець, зміцнює судинну стінку (застосовується при носових кровотечах у дітей), покращує апетит, піднімає імунітет.
шипшина

Компот із шипшини і свіжих груш
Візьми 1 ст. л. шипшини, залий її 200 мл теплої води (35-40’С) і настоюй кілька годин або залиш на ніч. У відвар можна додати мед – це тільки посилить лікувальні властивості кошти. Пий його по 50-100 мл за півгодини до їди. З таким ліками ніякі застуди, віруси і хандра не є страшні.

Сироп з шипшини

1 кг свіжих плодів, відділених від насіння, ретельно промити в холодній воді, потім очистити від волосків, подрібнити на м’ясорубці. Залити 6 склянками води, кип’ятити 10 хвилин, додати 1 кг цукру і продовжувати варити 15-20 хвилин. Процідити через сито і розлити в пляшки.

Напій з шипшини з чорницею

3 ст. ложки подрібнених сушених плодів шипшини і 1 ст. ложку сушених ягід чорниці змішати, залити 5 склянками окропу, настояти 15-20 хвилин. Відвар процідити. Вичавки знову залити окропом. З’єднати обидва відвари, покласти 3 ст. ложки меду.

 
Варення з шипшини

Готується варення з шипшини точно так же, як і звичайне. Правда, доведеться трохи попрацювати: промити плоди водою, очистити від насіння. Кількість цукру дорівнює вазі очищеного шипшини. Можна змішати з обліпихою.

Джерело:  zdorovia.com.ua