“Смачний” туризм. 30 найкращих міст світу для гурманів

25 Жовтня 2017 17:32

Представлено список куточків світу, де можна поласувати як вуличною їжею на місцевих ринках, так і делікатесами в мішленівських ресторанах.

Ґрунтуючись на відповідях користувачів соціального сервісу Quora про те, в яких містах світу можна смачніше за все поїсти, редактори Business Insider склали добірку найкращих локацій для гастрономічного туризму.

Топ-30 міст світу для гурманів виглядає так:

1. Бангкок, Таїланд. Бангкок славиться нескінченними вуличками з місцевими стравами і довгими рядами самобутніх ресторанчиків.

2. Барселона, Іспанія. Тут можна поласувати в’яленою свининою, хамоном серрано, ковбасами з Каталонії і свіжою рибою з Середземного моря. Своїм розмаїттям приємно здивує величезний ринок Бокерія.

3. Болонья, Італія. Багато смачної їжі чекає туристів у сімейних ремісничих магазинах кварталу Квадрилатеро, а також – на ринку Меркато ді Меццо.

4. Брюгге, Бельгія. У цьому місті можна спробувати все: від соковитих мідій і картоплі фрі до м’яких вафель та шоколаду.


© The Chocolate Line/Facebook

© The Chocolate Line/Facebook

 


5. Буенос-Айрес, Аргентина. У Буенос-Айресі можна насолодитися ніжними й апетитними стейками. У своїх будинках висококласні аргентинські кулінари проводять майстер-класи і влаштовують ситні вечері.

6. Чарльстон, США. У багатьох першокласних ресторанах тут подають свіжі морепродукти, соковите м’ясо та чудові десерти.

7. Чикаго, США. Чикаго – батьківщина глибокої піци по-чиказьки і багатьох інших делікатесів. Тут можна оцінити смак свинячої грудинки і золотого луціана.

8. Енсенада, Мексика. Від асортименту морепродуктів на великому рибному ринку Енсенади люди приходять у захват. Крім свіжої риби, тут можна спробувати унікальні місцеві страви.

9. Джорджтаун, Пенанг, Малайзія. Острів Пенанг – це поєднання малайської, китайської та індійської кухні. Тут можна оцінити смак страв, приготованих за стародавніми столітніми рецептами: від смажених ласощів до розмаїття м’ясних і рибних супів.


© Blue moon in her eyes/Flickr

© Blue moon in her eyes/Flickr

 


10. Хошимін, В’єтнам. Це південне в’єтнамське місто славиться своїм Банх Мі – французьким сендвічем, що складається зі свіжого багета з начинкою з м’яса, свіжих овочів, дайкону, солоних огірків, кінзи та різних соусів.

11. Гонконг, Китай. Тут можна скуштувати традиційні китайські пельмені дімсам, начинкою для яких служать креветки, риба, м’ясо або фрукти. Також Гонконг порадує туристів різноманітністю морепродуктів, ароматним молочним чаєм і анансовими булочками.

12. Ліма, Перу. У Перу можна спробувати найнезвичайніші ласощі: фаршироване картопляне пюре каусас, гребінці з пармезаном і лаймом кончітас а ла пармезана, лососеве севіче і багато іншого.

13. Лос-Анджелес, США. Лос-Анджелес пропонує туристу що-завгодно, від свіжих морепродуктів на пірсі Веніс-Біч до шикарних рестранів мексиканської, корейської та японської кухні.

14. Ліон, Франція. Як зазначають The Guardian, Ліон є гастрономічною столицею Франції. Тут можна спробувати такі незвичні страви, як свинячі мізки в маринаді, а також – скупитися на ринках Сен-Антуан і Ліз-Алле-де-Поль Бокюз.

15. Марракеш, Марокко. Це марокканське місто поєднує в собі смаки Франції, Африки та Близького Сходу. У вуличних кіосках тут можна спробувати марокканські фрикадельки і гострі ковбаски. Увечері можна повечеряти в чудових ресторанах.


© Dar Moha Marrakech/Facebook

© Dar Moha Marrakech/Facebook

 


16. Мехіко, Мексика. Мехіко славиться своєю вуличною їжею: печенею зі свинини такос аль пастор, кесадильєю, буріто, сальсою, гострими супами і багатьма іншими стравами.

17. Новий Орлеан, США. Новий Орлеан відомий своєю креольської кухнею: тушкованими морепродуктами, рисом джамбалайя, по-бой сендвічем, гарячими пончиками та іншою їжею.

18. Нью-Йорк, США. Величезна кількість ресторанів, які відкриті в Нью-Йорку, пропонують відвідувачам страви італійської, французької, афганської і навіть тибетської кухні.

19. Париж, Франція. У вихідні на ринку Бастилія, площі Монж та інших локаціях проходять ярмарки, на яких продають автентичні французькі сири та солодощі. У Парижі можна спробувати традиційний французький пиріг із заварним кремом, замовити півня у вині та розслабитися в прекрасних ресторанчиках.

20. Портленд, США. Курячі крильця, свиняча грудинка, двоярусні бутерброди – ці та багато інших страв можна спробувати в Портленді.

21. Сан-Дієго, США. Сан-Дієго є одним з найкращих місць США, де подають страви мексиканської кухні.


© iamagenious/Flickr

© iamagenious/Flickr

 


22. Сан-Франциско, США. У Сан-Франциско відкриті як розкішні мішленівські ресторани, так і недорогі точки з найрізноманітнішою їжею: від смажених грибів до тушкованого у вині саламіса.

23. Сан-Себастьян, Іспанія. На узбережжі Сан-Себастьяна розміщені ринки і ресторани, де подають як традиційні, так і ультрасучасні страви, наприклад фуа-гру з інжиром.

24. Сан-Паулу, Бразилія. Кухня Сан-Паулу – це злиття кулінарних традицій Італії, Бразилії та Японії. Тут можна спробувати величезні сендвічі з мортаделли-гриль і плавленого сиру.

25. Сіетл, США. На ринках і в ресторанах Сіетла можна знайти свіжі устриці, каву з теплими булочками і багато іншого.

26. Сінгапур. Тут варто спробувати курку з рисом, краба-чилі і смажену локшину Чар-квай-тео.


© Kojach/Flickr

© Kojach/Flickr

 


27. Сідней, Австралія. Тут варто відвідати унікальний рибний ринок і спробувати смажене на грилі м’ясо крокодила та кенгуру.

28. Тайбей, Тайвань. У Тайбеї працює безліч ринків з широким асортиментом вуличної їжі. Деякі ринки тут працюють навіть уночі. Тут варто оцінити смак хліба з чорнилом кальмара і хліба з кірочки ананаса.

29. Тель-Авів, Ізраїль. Більшість кафе і ресторанів Тель-Авіва використовують продукти, вирощені на місцевих фермах. Протягом довгих годин у цьому місті можна сидіти в кафе під відкритим небом і насолоджуватися смаком салатів, свіжих овочів, фаршированої риби і десертів.

30. Токіо, Японія. Токіо є улюбленим місцем для тих, хто шукає вишукані страви в першокласних ресторанах.

Джерело:nv.ua