На смакове сприйняття деяких продуктів харчування впливає генетика людини. До такого висновку прийшли італійські вчені, повідомляє УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.
Вчені провели повногеномний аналіз за участю 2 тис. 300 жителів Італії та 1 тис. 755 жителів держав Центральної Азії та Європи.
Стало відомо, що 17 незалежних генів впливають на смакове сприйняття таких продуктів, як бекон, артишок, кава, шоколад, цикорій, йогурт, сир, хліб з маслом, морозиво, апельсиновий сік, біле вино, гриби.
При цьому автори роботи відзначили, що жоден з даних генів не пов’язаний з нюховими або смаковими рецепторами.
Дослідники сподіваються, що результати роботи допоможуть медикам оптимізувати схеми терапії таких хронічних захворювань, як ожиріння, в яких значну увагу приділено фізіологічним особливостям пацієнта, а не його смаковим уподобанням.