Співробітниць нью-йоркського ресторану звільнили через бургер в честь Путіна

22 Жовтня 2017 11:56

Співробітниць нью-йоркського ресторану звільнили через бургер в честь Путіна

З нью-йоркського ресторану Lucy’s Cantina Royale звільнили бармена Дар’ю Пауто й офіціантку Тамару Ілізарову, які брали участь у створенні сюжету телеканалу Russia Today про приготування бургера в честь дня народження президента Росії Володимира Путіна.

7 жовтня, в день народження Путіна, RT опублікував сюжет, в якому розповідалося про бургер вагою 1952 грами: в 1952 році народився російський президент. Виготовлення бургера ініціювала Пауто, а Ілізарова знялася в ролику RT.

За словами Пауто, їй сказали не з’являтися більше в ресторані. Вона пропрацювала в закладі 2,5 роки.

Представник ресторану Шон Райан раніше заявляв, що ресторан не відзначав день народження Путіна. Він розповів, що Пауто збрехала менеджеру і попросила зняти ролик для коледжу. За його словами, менеджер не знав, що вона збирається робити.

Сама Пауто говорила, що придумала «Путінбургер» як рекламну акцію і погодила її з менеджером Тімом Райаном. Вона додала, що і Шон Райан в день зйомки був у ресторані. Вона дійсно вірила в те, що зйомка знадобиться їй у навчанні, але про плани повідомити про акцію журналістам вона попередила 6 жовтня. Пауто зв’язалася з журналістами ТАСС. Акцією також зацікавилися в RT.

Кухарі ресторану зробили два «Путінбургери»: один з них використовували в зйомці. Глава прес-служби RT говорила, що немає причин сумніватися в правдивості розповіді Пауто, оскільки інформацію про існування бургера підтвердив Тед Браєн (Пауто уточнювала, що мова йде про Тіма Райана).

http://www.uapost.us/news/spivrobitnycj-njyuyorksjkogo-restoranu-zviljnyly-cherez-burger-v-chestj-putina/