Топ-10 незвичайних страв, які їдять по всьому світу

19 Жовтня 2017 17:58

У глобальному суспільстві, в якому ми перебуваємо зараз, постійно змінюються кордони між тим, що вважається «прийнятним» і тим, що вважається «ненормальним» у споживанні їжі. Оскільки все більше і більше людей подорожують в найрізноманітніші куточки світу, наші харчові ідеали змінюються. Ми здійснили невелике дослідження і виявили 10 продуктів харчування, які ви будете або любити або ненавидіти.

Качиний яйцеплід

Ембріон качки варять живцем, перш ніж вона висиджує його, кип’ятять у воді і їдять з оболонки. Така страва часто зустрічається в Південно-Східній Азії, зокрема, у В’єтнамі і Камбоджі.

Сюрстремінг (гнила риба)

Сюрстремінг – це унікальне блюдо із Північної Швеції і приблизно перекладається як “кислий” оселедець. Балтійську рибу, яку ловлять в травні і червні, перш ніж консервувати, ферментують протягом 1-2 місяців.  Після того, як риба вже законсервована, вона продовжує бродити ще протягом 6 місяців, після чого починається випускання ряду вихідних газів. Цікаво, що в 2006 році кілька великих авіакомпаній, включаючи Air France, KLM і British Airways заборонили подавати сюрстремінг у своїх літаках.

Іглобрюха або фугу

Ви б охоче поклали щось в рот, що може потенційно вбити вас? Ну, це те, що багато людей вважають за краще робити з фугу – риба, яка може призвести до насильницької смерті, якщо її приготовлено неправильно. Ці риби вважаються другими з найбільш отруйних хребетних тварин в світі. Вони містять токсичну речовину “тетродотоксин”в , який є 1200 разів більш смертоносним, ніж ціанід.

Кава Kopi Luwak

Отримана з фекалій куниць, Kopi Luwak, мабуть найдорожча кава в світі, зазвичай виробляється в Індонезії. Куниці їдять соковиті ягоди кави і, перш, ніж випорожнюватися, в їх травному тракті відбуваються процеси бродіння. Кава, отримана з фекалій куниць, стала досить ексклюзивним продуктом протягом останніх 20 років. Роздрібні ціни на ці боби варіюються від € 550 / US $ 700 за кілограм.

Casu Marzu (гнилий сир)

Це переважно молоко та сир овець. Відомо, що багато сирів проходять через бродіння, чому ж овечий сир стає гнилим? Цей сир відрізняється тим, що містить живі личинки комах, адже у цей сир тисячі сирних мух відкладають яйця всередину. Такий незвичайний делікатес зустрічається виключно лише в Італії.

Суп із пташиного гнізда

Ключовмй компонентом для цих ласощів є пташине гніздо, що складається в основному із затверділої слини самця swiflet. Ці гнізда збирають тричі на рік з прибережних печер. Цей китайський делікатес має гелеобразную текстуру, і проводиться шляхом вимочування або обробки парою слини з гнізда у воді. Це дуже дороге блюдо в Китаї за ціною $ 2000 доларів за кілограм.

Тарантули

Так, люди їдять великих, волохатих павуків. Як правило, їдять їх в Камбоджі, тарантули можуть бути приготовані на грилі, смажені або подаватись на паличці. Існує величезна різноманітність павуків, які смажаться у фритюрі по всій Камбоджі – це вже давно є популярним ласощами.

Зміїне вино

Вино змії є алкогольним напоєм, що виготовлений зі змії і рисового вина (або зернового спирту). Багато із змій отруйні, але етанол робить його безпечним для вживання. Є два типи зміїного вина: або занурити змію в рисове вино і залишити його протягом багатьох місяців, або влити рідини змії безпосередньо в спирт. Зміїне вино є традиційною частиною багатьох регіональних кухонь в Китаї, і, як вважають, особливо корисне для здоров’я.

Hormigas Culonas (мурахи)

Чи подобаються вам горіхи? Так? – То ви можете сміло продегустувати горіховий делікатес із мурах, що відомий в Колумбії. Виглядає це як боби, але, якщо продивитись уважно, то можна побачити великі соковиті мурахи, смажені та солоні, як арахіс. Ці горіхові мурахи добре смакують в густому соусі.

Щури

Був колись час, коли люди змушені були їсти щурів у крайніх випадках голоду, але зараз у багатьох частинах світу,  зокрема, у В’єтнамі, Малаві, Кенії стало цілком прийнятно, щоб споживати смажені, солоні або сушені щури.