Це не рейтинг президентського «гаманця» має зростати, а економічні показники України, – політолог

26 Жовтня 2017 16:38

 

pravda.com.ua

Оцінюючи інформацію про те, що сумарні статки всіх учасників рейтингу  найбагатших українців  у 2017 році зросли  на 33% у порівнянні з минулим роком, політолог, керівник київського осередку політичної партії  «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко пропонує проаналізувати дані з точки зору економічної обгрунтованості.

«Коли українцям пропонуються рейтинги мільярдерів, де загальна сума статків сотні осіб всього у 27 разів менше ніж річна дохідна частина держави з населенням у 42 мільйони, виникає якнайменше здивування. Себто,  для української економіки є нереальним факт існування такого розриву. Є надзвичайно високий рівень бідності, безробіття,  потужне коло проблематики для першочергового вирішення.  Є військовий конфлікт довжиною у чотири роки та величезні позики від міжнародних кредиторів. І в той же час громадськість інформують, що вітчизняні  доларові мільйонери та мільярдери стають з кожним роком багатшими»,  – обурюється Федоренко.

Він також переконаний в тому, що рейтинг Президента значно «просяде» після того, як виборці усвідомлять, що він  тепер у п’ятірці найбагатших людей країни, повернувши собі в 2017-му статус доларового мільярдера.

«Цього року президент України Петро Порошенко повернув собі звання мільярдера – вперше за чотири останні роки. Надзвичайна новина на фоні того, що  ситуація в районі проведення АТО продовжує загострюватися і сьогодні на окремих ділянках лінії розмежування  російсько-окупаційні сили вели обстріли із озброєння, забороненого мінськими угодами. Надзвичайно важливо для кожного з нас усвідомлювати, що наш президент «нарощує» власні  фінансові потужності замість того, щоб перейматися державною економікою і стабілізацією ситуації на Сході. Це не рейтинг його «гаманця» мав зростати, а рейтинг України»,  – зауважив політолог.

Як відомо, у рейтингу “ТОП-100 найбагатших українців”, складеному журналом “Новое время” та інвестиційною компанією Dragon Capital, підраховано, що сумарні статки всіх учасників рейтингу – $26,7 млрд, що на 33% більше, ніж в 2016 році, донецький бізнесмен Рінат Ахметов  очолив список найбагатших українців, а Петро Порошенко повернув собі звання мільярдера, посівши п’яту сходинку рейтингу з $1,0 млрд