У Києві відреставрують “Будинок зі зміями та каштанами”

25 Жовтня 2017 09:15
26 жовтня (четвер) о 13:00 у приміщенні «Будинку зі зміями та каштанами» (вул. Велика Житомирська, 32) відбудеться прес-конференція компанії B&H film distribution. На заході буде повідомлено про рішення компанії виступити меценатом та інвестором проекту реставрації пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення (охоронний номер316-Кв) – «Будинок зі зміями та каштанами».
«Реставрація відомої київської пам’ятки архітектури, яка є предметом підвищеної уваги громадськості, стане нашим внеском у збереження культурної спадщини міста. Будівля, що довгі роки стояла пусткою і перебуває у критичному стані, знову посяде гідне місце у міському просторі. Досвід залучення приватних інвестицій є стандартною практикою у світі, і Україна не є винятком. Ми відкриті до діалогу з Міністерством культури, Управлінням охорони культурної спадщини, міською адміністрацією і спільнотою Києва на всіх етапах реалізації проекту реставрації», – зазначають представники B&H film distribution.
У рамках прес-конференції буде презентовано передпроектні ескізи, частину попередніх комплексних наукових досліджень, отриманих проектною групою, а також відбудеться прес-тур локацією з куратором проекту. У заході візьмуть участь: – Богдан Батрух, Генеральний директор компанії B&H film distribution; – Тамара Мазур, заступник Міністра культури України; – Вероніка Лисенкова, головний архітектор проекту, куратор проекту реставрації; – представники Управління охорони культурної спадщини; – представники громадських організацій (інформація оновлюється).
Місце проведення: «Будинок зі зміями та каштанами» (м. Київ, вул. Велика Житомирська 32). Довідка: Про «Будинок зі зміями та каштанами» Будинок побудований на початку XX століття у стилі модерн. Має статус пам’ятника архітектури та містобудування місцевого значення.
Свою народну назву “Будинок зі зміями та каштанами” отримав завдяки скульптурній композиції з плазунами, які прикрашають еркер на фасаді та численним фризам з каштановим листям. Будівлю було зведено в 1910-1911 роках як прибутковий будинок Чоколової.
Автором проекту вважається архітектор Ігнатій Ледоховський. Початково будинок був триповерховим, четвертий поверх було надбудовано за радянських часів. ПРО B&H film distribution Компанія B&H film distribution – українська кінодистриб’юторська компанія заснована у 1998 році. Компанія має багаторічний досвід співпраці з голлівудськими студіями Sony, Disney, Paramount та Universal. Генеральний директор компанії B&H film distribution Богдан Батрух – кіноексперт, продюсер, меценат.

Детальніше тут: https://in-kyiv.com.ua/2017/10/24/events/u-kiyevi-vidrestavruyut-budinok-zi-zmiyami-ta-kashtanami/
© in-kyiv.com.ua