Українка отримала другу премію за своє відкриття в математиці

17 Жовтня 2017 09:15

Українка отримала другу премію за своє відкриття в математиці

Математик Марина В’язовська, яка раніше отримала одну з найпрестижніших математичних премій у світі – “Премію Салема 2016” – отримала ще одну міжнародну нагороду за свій внесок у науку. Цього разу українці присудили премію SASTRA Ramanujan 2017 і приз – $10 000.

Про це повідомляє Indian Express.

Премію SASTRA Ramanujan Prize заснували в індійському інституті SASTRA у 2005 році і вручають щорічно молодим математикам до 32 років за видатний внесок у сферах, якими цікавився індійський вчений Срініваса Рамануджан. Нагороду та грошовий приз у розмірі $10 000 вручать Марині в рамках Міжнародної конференції з теорії чисел в університеті SASTRA в Кумбаконам, рідному місті Рамануджана, яка буде проходити 21-22 грудня 2017 року.

Дану премію В’язовській присудили за вирішення задачі про упаковку куль у 8- і 24-мірних просторах з використанням методів модульних форм. За нього ж вона раніше отримала премію Салема, яку за ступенем престижності можна порівняти з Нобелівською.

Також оргкомітет відзначив докторську роботу В’язовської, яку українка написала і захистила в Університеті Бонна ще у 2013 році. У ній українка представила вирішення довготривалої гіпотези Кореваара і Мейера про сферичні конструкції. На думку судової ради SASTRA, відкриття В’язовської матимуть серйозний вплив на дискретну геометрію, аналітичну теорію чисел і гармонійний аналіз.

http://www.uapost.us/news/ukrayinka-otrymala-drugu-premiyu-za-svoe-vidkryttya-v-matematyci/