Вчені довели: ця страва посилює імунітет і захищає від раку

19 Жовтня 2017 13:12

Вівсяна каша, приготовлена не з пластівців, має лікувальний ефект, пише wworld.com.ua з посиланням на дослідження вчених з Університету Ньюкасла. Зокрема, Доктор Кріс Сил заявив, що з тарілкою вівсянки на сніданок за ступенем її корисності не може зрівнятись жоден продукт. У вівсянці більше корисного харчового волокна, ніж в хлібі з висівками. Мало жирів і цукру, зате в наявності мінерали: магній, залізо, мідь і вітаміни групи В.

А щоденне вживання такої 70-грамової порції вівсяної каші знижує рівень небезпечного холестерину в артеріях на 7% – це результат, який можна порівняти з ефектом від прийому ліків-статинів. Причому, на відміну від медикаментів, вівсянка не несе  ризику будь-яких небажаних ускладнень.

За словами вчених, після тарілки вівсяної каші в шлунку утворюється субстанція гелю, яка обволікує стінки і викликає відчуття ситості. Але найкорисніша властивість полягає в тому, що це живлення хороших бактерій, які зміцнюють імунну систему і захищають від запалень, з якими пов’язаний розвиток онкозахворювань. Дану здатність вівсянці забезпечує речовина бета-глюкан, стверджують вчені.

http://dobryjlikar.com/news/201710/5206-vcheni-dovely-cya-strava-posylyuye-imunitet-zahyshchaye