Відбулася презентація соціально-просвітницького проекту “Рідна країна – безпечна країна”

12 Жовтня 2017 13:49

У приміщенні Київської обласної бібліотеки для дітей (Русанівська набережна, 12) відбулася презентація соціально-просвітницького проекту «Рідна країна – безпечна країна», який має на меті нагадати українським школярам про дотримання правил дорожнього руху та допомогти убезпечити їхнє життя.

Ініціатори проекту – Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» та Національна бібліотека України для дітей. Зокрема, керівник Фонду “Рідна країна” Микола ТОМЕНКО, громадський діяч Олександр ФЕДОРЕНКО, народна артистка України Жанна БОДНАРУК, а також представники дитячих бібліотек.

Вони ініціювали проведення всеукраїнського конкурсу малюнків для школярів 1-4 класів на тему «Рідна країна — безпечна країна: Як треба поводитись на дорогах». Усі учасники цього конкурсу отримають у подарунок від «Рідної країни» патріотичні флайтери. А переможці конкурсу будуть відзначені 20 листопада, у Всесвітній день дитини, додатковими призами.

Флайтери — це світловідбиваючі наклейки, значки, підвіски тощо, які яскраво світяться у променях автомобільних фар і служать для підвищення видимості пішоходів, велосипедистів, дитячих колясок тощо на дорозі у темний час доби. Вони працюють за принципом дорожніх знаків, відбиваючи світло автомобільних фар та роблячи пішохода помітним для водія на відстані до 400 м.

Рідна країна