Вікенд киянина та Покрова

14 Жовтня 2017 13:19

Ці вихідні особливі – маємо три дні для відпочинку і чимало гарних подій. У суботу відзначаємо День захисника України – свято Покрови – День козацтва та символічну дату заснування УПА. Проте, вистачатиме і «цивільних» івентів. Чого варті  лише Дні українського пальто!  Тож обирайте, що кому ближче! Ми ж запрошуємо  зробити максимально насиченим  кожен день золотої осені!

14 жовтня, ПОКРОВА

«Вони присягнули на мир і волю»

До  Дня захисника України в «Палаці спорту» відбудеться суспільно-мистецька акція «Вони присягнули на мир і волю». У програмі вітання від столичної влади, молебень за мир в Україні та захисників Вітчизни, концертна програма за участю військових колективів, народних і заслужених артистів України. У заході візьмуть участь учасники антитерористичної операції, члени їхніх сімей та члени сімей загиблих (померлих) учасників АТО, ветерани Збройних Сил України. Запланована кількість учасників заходу – 8000 осіб.

Коли: о 18:00

Де: Палац спорту


Фестиваль «Козацький Кіш» на свято Покрова Пресвятої Богородиці


Козаки та дівчата-козачки «Мамаєвої Слободи» запрошують праправнуків Запорозьких козаків спільно відсвяткувати свято Покрова Пресвятої Богородиці, котра є покровителькою українського козацтва та захисників Вітчизни!  У програмі: пісні, танці, розваги, народні ігри та забави за участі фольклорних колективів «Терлич-трава», «Панночка-козачка», а також козаків та дівчат-козачок «Мамаєвої Слободи», а також гарцювання козаків верхи на конях, майстер-класи зі стрільби з лука, катання верхи на конях та возі спільно з козаками. Пригощатимуть козацькими  стравами та наїдками: «Соломаха», «Рябко», «Тетеря», «Лемішка», «Куліш», «Верещака», «Гречані галушки», ну і звичайно ж у попелі вогнища випікатимуться знамениті коржі «Загреби».

Коли: з 8:00 до 18:00

Де: вул. Михайла Донця, 2


«Мужні та незламні» на Співочому полі

Культурно-мистецький фестиваль «Мужні та незламні» – урочисте, театралізоване дійство, присвячене Дню захисника України. На відвідувачів чекає яскрава концертна програма за участю військового духового оркестру, Ансамблю збройних сил України, виступи ветеранів війн та учасників АТО, сучасних поетів та прозаїків, фольклорних народних колективів та багато-багато інших. Також святкова програма включає тематичні виставки художників та майстрів образотворчого мистецтва , майстер-класи для дітей та дорослих з видатними майстрами образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, патріотичні квести. Крім того, на території фестивалю передбачені сімейна зона відпочинку, святковий амфітеатр та зона фудкорту.

Коли: з 14:00 по 20:00

Де: Нове Співоче поле, Лаврська, 33,


Музична Покрова

14 жовтня – важливий день на зіткненні епох.  Разом з музикою Voanerges (Воанергес) киян запрошують разом пройти шлях: від давньослов’янських пісень та “Слова о полку Ігоревім” до вічно актуального Шевченка у майстерному джаз-роковому аранжуванні та сучасних текстів. Історичний день в історичному місці.

Коли: о 21:00

Де: мистецько-гастрономічний простір Остання Барикада, біля Лядських воріт


УПА – відповідь нескореного народу

У День захисника України та до 75-тої річниці створення УПА киянам розкажуть про досвід безкомпромісної боротьби УПА .  Фотодокументальна вулична виставка «УПА — відповідь нескореного народу» — це розповідь про боротьбу повстанців проти нацистського та комуністичного тоталітарних режимів. Її друга частина — «Повстанці проти комунізму» розкриває «візитну картку» Української повстанської армії — збройну боротьбу проти радянського тоталітарного режиму. Унікальні фотографії, розсекречені документи, мапи та інфографіка передають атмосферу безкомпромісної боротьби українських націоналістів за створення Української держави. Одразу після відкриття виставки відбудеться спецпогашення конверта з оригінальною маркою до 75-річчя створення Української повстанської армії.

Коли:  з 13:00 по 14:00

Де: Національний музей історії України, Володимирська, 2


Храмовий празник у Пирогові

14 жовтня  традиційно святкуємо свято Покрови Пресвятої Богородиці в Національному музеї народної архітектури та побуту України в Пирогові. Цього року подвійне свято, адже Храму названому на честь покровительки виповнюється 225 років! Церквe збудовано 1792 року у селі Канора Воловецького району Закарпатської області. О 12:00 – Архиєрейська Божественна Літургія після якої відбудеться водосвяття та посвячення воїнів АТО. Крім того аматорський фольклорний колектив «Купава» БК с. Дударків Бориспільського району покаже народний обряд виряджання у солдати. Також влаштують святковий “кермаш” – ярмарок, на якому можна буде придбати вироби народних майстрів: обрядове печиво “медівники”, рушники, вінки, ікони, гончарний посуд, вироби зі шкіри тощо.  Майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки, вінкоплетіння та народного розпису.

Коли: о 12:00 по 18:00
Де: експозиція “Карпати”, старовинна церква Покрова Пресвятої Богородиці


 Дні українського пальто

Вітчизняні виробники запрошують на Дні українського пальто 14–15–16 жовтня. На найбільшому мінус 3-му поверсі маркету близько 100 брендів верхнього одягу представлять вам свою продукцію – найсучасніші пальта, тренчі, куртки, пуховики, парки і все, що вважається верхнім одягом. Також – традиційно – на вас чекає чималий вибір жіночого та чоловічого одягу взуття, сумок, білизни, прикрас та інших аксесуарів від найкращих українських брендів.

Коли: 14–15–16 жовтня,  10:00–20:00
Де: Десятинна, 12
Вхід вільний

 

Історія кохання і «Оноре,А Де Бальзак?»

Київський театр «МІСТ» та НЦТМ ім. Леся Курбаса запрошують на прем’єру вистави «ІГРИ ВОВКІВ БАЛЬЗАКІВСЬКОГО ВІКУ»  за п’єсою «ОНОРЕ, А ДЕ БАЛЬЗАК?» Олега Миколайчука, Неди Нежданої. Вистава презентує парадоксальний погляд на знакову постать літератури, чиє життя і творчість тісно пов’язані з Україною. Історія кохання Оноре де Бальзака та Евеліни Ганської стала легендою.  «Нерозгадана чужоземка», «кохана вовчиця», одне слово, фатальна жінка… Оригінальну версію кульмінації цього роману і презентує вистава.
Коли: 14, 15 та 18 жовтня о 19:00

Де: Володимирська, 23 В

Вартість: 80 грн.


Неділя, 15 жовтня

Покрова у Феофанії

У неділю у Києві продовжать святкувати Покрову.  Зокрема, у парку Феофінія. Для дітей  влаштують зону безкоштовних творчих майстер-класів, де навчать  ліпити із солоного тіста чи робити вітальні листівки. З 14:00 малеча зможе взяти участь в анімаційній програмі “Маленькі українці” та пограти у в активні ігри та конурси.  Доки дітки будуть веселитись, батьки матимуть змогу відпочити у кафе під відкритим небом, і насолодитись концертом у виконанні українських фольклорних гуртів.

Коли: о 13:00
Де: парк Феофанія

Вартість: 20 грн, 5 грн – школярі та студенти, безкоштоно – діти до 7 років та пенсіонери.


Хор імені Григорія Верьовки запрошує

15 жовтня Національний Заслужений Академічний Український Народний хор України ім. Г. Г. Верьовки презентує незабутнє святкове дійство «Під покровом Твоїм Богородице, нездоланною є Україна». Адже це не просто свято українського козацтва, а ще й день захисника України. В програмі концерту – пісні та хореографічні композиції, обробки українських народних пісень та твори сучасних композиторів. Поєднуючи народну самобутність та новітні технології, колектив створює на сцені незабутнє шоу, що не залишить байдужим нікого, кому пощастить відвідати його.

Коли: о 19:00

Де: Міжнародний центр культури і мистецтв, алея Героїв Небесної Сотні,1

Вартість: 150-790 грн.


Подорож Голосієвським лісом

Киян запрошують на незвичайну екскурсію в одне із самих таємних і містичних місць Києва – Голосіївський ліс. За переказами в давні часи там жили Волхви. Ці лісові чарівники володіли Силою, яка в багато разів перевищувала людські можливості. Прогулянка розрахована приблизно на 4 години. Провідник і ведучий по Голосіївському лісу – Игорь Титаренко, відомий мандрівник, провідник по місцях Сили, езотерик, фізик, психолог і надзвичайно цікава людина.

Коли: з 11:00 по 14:00

Де: збір нагорі біля входу в підземний перехід на станції метро Голосіївська. Біля входу з боку Ореховатського озера.
Вартість: 180 грн.


Екскурсія місцями, де збуваються бажання

Ще одна екскурсія, на яку варто звернути увагу. Але вона буде середмістям столиці – особливими місцями, де збуваються бажання! Щоб вони обов’язково збувалися, їх треба загадувати в ПРАВИЛЬНИХ місцях. Ця прогулянка буде цікавою як дітям, так і дорослим! Вам покажуть, де слід шукати силу духу, просити про мудрість, де питати про особисте щастя, а де – позбутися від нежиттю )).
Коли:  з 11:00
Де: Андріївський узвіз, 13 (біля пам’ятника М. Булгакову)
Вартість: 120 грн, знижки для груп від 3-х чоловік (дорослі) – 100 грн, діти від 7 до 14 років – 70 грн.


Інґмар Берґман. Сунична галявина

Осінь – традиційна пора самозаглиблення, переживання легкого смутку, смакування минулого.
Swedish Language School – Kyiv, Ukrainian-Scandinavian Center спільно з культурно-мистецьким простором “Трансформер” розпочинають кінолекторій, присвячений творчості титана шведського кінематографа – Інґмара Берґмана.  Під час першої зустрічі ми говоритимемо про “Суничну галявину” (1957), за сюжетом якої 78-річний професор медицини зі Стокгольма разом із невісткою їде на вручення почесної нагороди від наукового товариства в Лундський університет. Дорогою він поринає у світ спогадів, переосмислюючи своє життя… Фільм демонструється мовою оригіналу з субтитрами.

Коли: з 18:00 по 21:00

Де: Культурно-Мистецький Центр “трансформер”,  вул. Велика Житомирська 19Б

Вартість:  плати, скільки хочеш!


Понеділок, 16 жовтня

Всі в парк!

Щодня у Києві відбуваються десятки цікавих подій, презентацій концертів та вистав. Ми ж пропонуємо провести цей день у парках! Парк Наталка, Маріїнський, Володимирська гірка, Шевченка, обидва столичні ботсади – просто казкрві цієї пори. Науковці нагадують, що ходьба допомагає мозку “перемкнутись”, відволікає від труднощів та сприяє виробленню “гормону щастя” ендорфіну. Тим більше, що зараз природа така, що й жодної реклами не потребує…

https://vechirniykiev.com.ua/news/vikend-kyyanyna-ta-pokrova