Як швидко та смачно вилікувати кашель

22 Жовтня 2017 15:38

У народі з давніх пір використовуються рецепти для швидкого лікування кашлю за допомогою найпоширеніших продуктів.

 

Природні ліки

1. Гаряче молоко.
2 варіанти: навпіл з лужною мінеральною водою (типу “Боржомі”) або з медом 1 ч. ложка на склянку.

2. Інжир.
Інжир добре вимити, покласти в тепле молоко з розрахунку 1 середній плід на 1,5 склянки. Кип’ятити на слабкому вогні 30 хв. під кришкою. Каструлю укутати рушником, щоб інжир розпарився. Відвар пийте маленькими ковточками.

3. Кориця.
Приймати 1 ст. ложку теплого меду з 1/4 ч. ложкою кориці 3-5 разів на день. Проходить навіть хронічний кашель, прочищаються носові ходи.

4. Аніс.
Щогодини приймати 30-50 мл відвару насіння анісу (15-20 г на 1 л води), який є прекрасним відхаркувальним засобом, розріджують мокротиння і полегшує її виведення з організму.

5. Банани.
Пропускають стиглі банани через сито, потім кладуть натерту масу в каструлю з гарячою водою в пропорції: 2 банани на 1 чашку води з цукром. Знову підігрівають і п’ють цю суміш.

6. Гоголь-моголь.
Розтерти яєчні жовтки з цукровим піском до білого. Суміш збільшиться в об’ємі в 2-3 рази. Цей засіб називається “гоголь-моголь” і допомагає при кашлі, якщо приймати його натщесерце.

7. Лимон і часник.
Подрібніть головку часнику, пропустіть через м’ясорубку 2 лимона з шкіркою, але без кісточок, змішайте все з 1,5 склянками цукру і додайте 0,5 л пива. Поставте суміш на киплячу водяну баню, потримайте під закритою кришкою 30 хв. Потім процідіть і приймайте по 1 ст. ложці 3 рази на день за 30 хв. до їжі.

8. Цибуля з медом.
500 г очищеної ріпчастої цибулі подрібнити, додати 400 г цукру і варити на слабкому вогні в 1 л води 3 години. Потім остудити, додати 50 г меду, перелити в пляшку і закупорити. Приймати по 4-6 ст. ложок в день після їди.

9. Масло з жовтком.
Приймати 1 раз на день по десертній ложці суміші: 2 ч. ложки свіжого вершкового масла, 2 сирих жовтки, 1 десерт. ложку борошна або крохмалю і 2 десерт. ложки меду; все добре перемішати і приймати 4-5 разів на день до їди.

10. Молоко з вівсом або ячменем.
Овес або ячмінь засипати в каструлю на 2/3 і долити її молоком, не наповнивши до кінця на 2 пальця. Закрити кришкою і поставити в духовку з невеликим жаром. Доливати молоко у міру википання, поки овес не зварилися. Пити по 2-3 ст. ложки 3 рази на день.

11. Сік брусниці.
Для відділення мокроти дуже корисно пити суміш брусничного соку з невеликою кількістю цукрового сиропу або меду. Приймайте суміш кілька разів на день по 1 ст. ложці. Під час лікування цим засобом дуже добре пити замість кип’яченої води або чаю відвар з ягід польовий полуниці.

12. Сік моркви з молоком.
Змішати свіжовичавлений сік моркви з молоком в рівних пропорціях. Приймати теплим по 50-100 мл 5-6 разів на день.

! Зверніться до лікаря, якщо …

– Кашель не проходить більше двох тижнів;
– Кашель супроводжується болем у грудях;
– З’являється жовта, зелена, кров’яниста мокрота;
– Температура тримається вище 38,5 ° С.

Джерело: zdorovia.com.ua