Японка малює козаків і АТОвців у стилі аніме

17 Жовтня 2017 15:25

Японка малює козаків і АТОвців у стилі аніме

Художниця Нацуме малює українську війну, козаків і воїнів АТО в стилі японських коміксів манга. 25-річна жінка вперше відвідала Україну.

Суворий воїн, але з дитинства фанат японських мультфільмів Данило Турчин подарував гості тубус від ручного гранатомета – для зберігання малюнків. «Пакетик дали поліцейські на Хрещатику. Сказали, щоб я так по місту не ходив», – розповів він.

З Японії українських захисників Нацуме побачила милими і гарними, в них великі добрі очі і велика любов до котів. В Україні дівчину цікавить буквально все – вона роздивляється годівничку, а потім ялинку, котрі раніше бачила тільки пластикові. На сумці гості синьо-жовті стрічки, котрі подарувала японці незнайома жінка на Майдані Незалежності. Нацуме цікавиться Даниловим одностроєм, той пояснює: «Це форма нашої держави, в народі називається гелетейка».

Військовий розповідає, що сам із Луганська, а на пам’ять японці дарує шеврон морської піхоти. «Одна з найелітніших частин», – каже він. Нацуме радіє подарункові, на котрий не очікувала, та готується до презентації виставки своїх робіт, де організатори пообіцяли подарувати їй вишиванку. Для неї це – символ миру.

Японка малювала українців, яких ніколи раніше їх не бачила. Тепер порівнює і робить висновок, що вийшло схоже. «Усмішка найбільш схожа – в мене на картинах та в українців», – каже Нацуме. Її роботи скоро обіцяють розвісити по всій країні на білбордах. І це надзвичайно добре, що у світі нас бачать саме такими – щасливими гарними людьми під синьо-жовтими прапорами.

http://www.uapost.us/news/yaponka-malyue-kozakiv-i-atovciv-u-styli-anime/