10 книг, які надають енергію та сили

23 листопадаа 2017 15:22

 

Головне - не падати духом. 10 книг, які надають енергію та сили

© Unsplash

Моменти відчаю та розчарування, коли опускаються руки і до всього пропадає інтерес, трапляються з кожним. Важливо не зациклюватися на неприємностях і вірити у власні сили.

НВ STYLE представляє добірку цікавих книг, які допоможуть позбутися негативних думок, отримати приплив нових сил і вдихнути свіжий ковток енергії.

Сказати життю – Так. Впертість духу, Віктор Франкл

Знаменита книга видатного філософа і психолога про силу людського духу і прагнення до смислу, що допомагають вижити і вистояти навіть у таборах смерті.

Її автор – не просто видатний вчений, хоча це так: за кількістю почесних вчених ступенів, присуджених йому різними університетами світу, йому немає рівних серед психологів і психіатрів. Він не просто світова знаменитість, хоча і з цим важко сперечатися: 31 його книга перекладена на кілька десятків мов, він об’їхав весь світ, і зустрічі з ним шукали багато видатних людей та сильних світу цього – від таких філософів, як Карл Ясперс і Мартін Хайдеггер, і до політичних і релігійних лідерів, включаючи Папу Павла VI і Хілларі Клінтон.

Мало хто стане заперечувати, що Віктор Франкл став одним з найбільших духовних вчителів людства в XX столітті. Він не тільки збудував психологічну теорію смислу і засновану на ній філософію людини, він розкрив очі мільйонам людей на можливості знайти сенс у власному житті.

Історії для роздумів, Хорхе Бука

Ця книга може стати чарівною подорожжю. Треба тільки бути готовим до дива. З кожною сторінкою – як у калейдоскопі – світ розквітає новими барвами і візерунками. А нитка, яка вишиває візерунок кожної притчі, сплітає картини й образи, які можуть змінити ваше життя.

Варто тільки захотіти почути героїв кожної притчі, зупинитися на мить і задуматися: “Чого я хочу?” І книга відповість, як цього досягти. Як у справжній подорожі, ви зупинитеся, щоб помилуватися на чудовий краєвид, і вирішите, куди хочеться рухатися далі. Кожна історія цієї книги здатна допомогти побачити нові горизонти. Тут зібрані історії для роздумів. Вам залишається разом з книгою подумати про щось своє.

Тринадцята редакція, Ольга Лукас

Дія книги розгортається у Санкт-Петербурзі в цей час. Тринадцята редакція, відома також як Мертвого Господаря Будинок – це місце, де працюють люди, які безкорисливо виконують чужі бажання. У них є конкуренти, які теж виконують бажання, але вимагають взамін підписати договір на продаж безсмертної душі, одна штука.

Всі герої – і позитивні, і негативні, і ті, які виконують бажання, і ті, які хочуть, щоб їхні бажання здійснилися – не наділені якимись особливими надможливостями. Вони – звичайні живі люди, з людськими вадами і впізнаваними характерами, в яких читачеві побачить себе і своїх друзів.

Книга надзвичайно добра і світла, і в деякому сенсі психотерапевтична, здатна підтримати у скрутну хвилину.

Троє в човні, не рахуючи собаки, Джером К. Джером

Англійський гумор нерозривно пов’язаний з ім’ям чудового письменника, який підкорив весь світ своїми романами та розповідями, Джерома Клапки Джерома. Пригоди добродушних англійців, які подорожують по Темзі, про яких Джером написав у своєму знаменитому романі Троє в човні, не рахуючи собаки і його продовження Троє на чотирьох колесах, стали добре відомими навіть у найвіддаленіших куточках планети.

Це видання стане не просто ліками від нудьги, але і настільною книгою для цінителів англійського гумору і справжньої літератури на всі часи.

.

Танцюючи мрію, Майкл Джексон

Танцюючи мрію Майкла Джексона, яка вийшла у світ у 1992 році і присвячена його матері – дивовижна книга, дуже дорога серцю автора. Вона складається з натхненних есе та віршів, написаних самим Майклом Джексоном. Написано проникливо, і кожного разу після прочитання уривка або вірша ти бачиш нові грані і знаходиш про що подумати.

Поезія і проза досить складні, дещо провокаційні, але в кожному рядку той же ритм, що звучить у піснях і мелодіях Майкла Джозефа Джексона.

.

Шлях чарівника. Як будувати життя за своїм бажанням, Діпак Чопра

Древній замок Камелот, кришталева печера Мерліна і король Артур… Цей захоплюючий сюжет використовує Діпак Чопра, щоб розповісти нам про Двадцять уроків Великого Чарівника – уроків, здатних змінити життя кожної людини.

“Ми всі прагнемо до нового, кращого життя – того життя, про яке ми всі мріємо, але не завжди можемо знайти до нього шлях…”.

Подорож у світ прекрасного починається Тут. І найкращий час для початку – Зараз. Шлях чарівника існує поза часом – він всюди. Він належить кожному з нас. І ця книга розповість, як отримати те, що належить вам по праву.

Монах, який продав свій “феррарі”, Робін Шарма

Книга, що стала бестселером у багатьох країнах світу, розповідає нам незвичайну історію Джуліана Ментла – адвоката-мільйонера, якому довелося пережити духовну кризу. Занурення в древню культуру змінює його життя; він відкриває для себе дієві, мудрі практичні знання, які вчать нас:

– радісно мислити;
– жити відповідно до свого покликання;
– усвідомити силу свого розуму й діяти мужньо;
– берегти час – наше найбільше надбання;
– дорожити взаєминами з іншими людьми;
– жити сьогоденням.Коли Бог сміється, Ентоні де Мелло

Якщо деякі люди вважають, що досягти просвітлення можна, лише будучи дуже серйозним, аскетичним і нудним, вони глибоко помиляються. Монах-єзуїт Ентоні де Мелло, що зібрав у своїх книгах (і, очевидно, багато що придумав сам) притчі та анекдоти багатьох країн, часів і народів, з легкістю доведе вам це. Книга призначена для людей будь-якого віку і рівня розвитку. Просто одні побачать тут збірку чудових анекдотів, а інші – щось на зразок драбинки, що веде… Куди? Прочитайте – дізнаєтеся самі.

Книги отця Ентоні де Мелло не можна віднести до якоїсь певної релігії; вони покликані допомогти представникам різних конфесій, агностикам і атеїстам в їх духовному пошуку; вони не замислювалися автором як керівництво до дії для католика, вірного християнській доктрині, або догмі.

Будь кращою версією себе. Як звичайні люди стають видатними, Ден Вальдшмідт

Книга розповість про істинні складові успіху. Ви зрозумієте: справа зовсім не старанності, а в тому, ким ви є.«Все, що ви знали про успіх – неправильно. Ставте цілі. Багато працюйте. Будьте наполегливі. Цей рецепт успіху ви зможете повторити, навіть якщо розбудити вас вночі і запитати. І він не працює – ні для вас, ні для когось іншого». Ви працюєте весь день, дуже втомлюєтеся до вечора і ні на крок не наближаєтеся до успіху. Вся справа в тому, що успіх визначається не тим, що ви робите, а тим, ким ви є.

Такий висновок зробив Ден Вальдшмідт, який дослідив понад 1000 історій звичайних людей з бізнесу, науки, політики і спорту, які досягли видатного успіху. Серед цих людей шеф-кухар ресторану, який поборов смертельну хворобу і заробив з часом три зірки Мішлен; бігуни, що подолали неймовірні відстані і перемогли себе; медик швидкої допомоги, який звільнився і відкрив успішну компанію; фігуристка Джоанні Рошетт, яка виступала на Олімпіаді через три дні після серцевого нападу матері і змогла виграти медаль; Валентина Терешкова, що стала першою в історії жінкою-космонавтом у 26 років, і багато хто інший.

Історії з цієї книги не залишать вас байдужими і надихнуть вас на нові досягнення на роботі, в спорті і будь-яких інших сферах життя.

35 кіло надії, Анна Гавальда

35 кіло надії – поетична притча про головне: про вибір життєвого шляху, про силу любові і відданості. Про сім’ю. Про те, що мрії можуть і повинні збуватися. Треба тільки дуже захотіти. І дуже сильно постаратися. Вирішуючи свої “дитячі” проблеми, тринадцятирічний герой шукає вихід і знаходить його, та так, що і дорослим є чому у хлопчиська повчитися.

.

.

.

.

.