7 Youtube-каналів про науку українською

20 листопадаа 2017 10:18
Часто в поле зору потрапляють різноманітні статті з добірками каналів YouTube про науку. Але, як правило, більшість із них присвячені російськомовним або, в кращому випадку, англомовним проектам.
 Однак за останній час в україномовному сегменті найпопулярнішого відеохостингу світу почали з’являтися канали, які в цікавій формі подають різноманітну наукову інформацію.
Пропонуємо вам добірку 7 україномовних каналів YouTube, присвячених науці.

Наука та Всесвіт

 Канал Наука та Всесвіт присвячений перекладам та озвученню українською мовою відеороликів наукової тематики про сучасні дослідження Всесвіту, природи, людини. За словами його творців багато людей навіть не уявляють, що таке сучасна наука і над чим зараз працюють вчені у світі. Канал підійде тим, хто цікавиться сучасністю та бажає знати, яким буде наше майбутнє.

toBeUkrainian – Переклади українською

 На цьому каналі є багато іноземних відео з перекладом та озвучкою українською мовою. Математика, фізика, хімія, біологія та інші шкільні предмети, які здавалися нудними – стануть цікавими. На даний час озвучені відео з таких популярних англомовних каналів: Vsause, Vsause3, Numberphile, Harvard Medical School.

Цікава наука

 Мабуть, найвідоміший та найпопулярніший україномовний канал про науку на YouTube, що має понад 11 тисяч підписників. Його автор – шкільний учитель з Рівненщини Віталій Шевчук, котрий намагався вирішити нестачу наочних матеріалів для своїх учнів. Зараз проектом перекладено та озвучено понад 100 відео таких відомих у світі каналів як: MinuteEarth, AsapScience, MinutePhysics, Stated Clearly, TED, TED-Ed, Veritassium та інших.

 

Майстерня озвучення

 Майстерня озвучення спеціалізується на професійному перекладі та озвученні цікавих та важливих короткометражок. Хоча ви не знайдете тут багато відео, однак усі вони надзвичайно високої якості.

Alpha Centauri Ukraine

Як відомо, Альфа Центавра – найближча до Сонця зоряна система. Саме з нею фантасти здавна пов’язували початок ери міжзоряних перельотів. Alpha Centauri Ukraine – група ентузіастів, які займається перекладами західних наукових роликів. Головна мета проекту – популяризація науки і розвиток наукової думки у всіх людей.

360 Наука

 Дуже хороший канал, що популяризує науку! Біографії вчених, дослідження космосу, різні галузі та інші цікаві наукові факти. Відео оформлене у вигляді подкастів з нарізкою тематичних фото, виглядає доволі естетично та захопливо!

Laсuna

 Lacuna – це пояснення різних наукових термінів і відповіді на запитання, котрі відносяться до науки. Все дуже просто, цікаво та зрозуміло.
Джерело: kozakorium.com