Афіша Києва на 18-19 листопада

18 листопадаа 2017 11:34

АРТ: ВИСТАВКА НЕВИДИМЕ МИСТЕЦТВО

Де і коли: 28 вересня – 28 листопада в інтерактивному музеї Третя після опівночі

Виставка, де експонати не можна побачити, але можна помацати. Вперше в Україні відвідувачам запропонують вгадати на дотик всім відомі об’єкти – скульптуру Венери Мілоської, силует Ейфелевої вежі, дзигу з кінофільму Початок і навіть об’ємну Мону Лізу.

Третя після опівночі – перший в Україні музей у темряві. Це означає, що всю експозицію відвідувачі проходять в непроглядній пітьмі, сприймаючи експонати на дотик, на слух і навіть за запахом.

Формат “музею в темряві” популярний у країнах Західної Європи і завжди вирішує два завдання – розважально-освітнє та соціальне. Музей показує відвідувачам, що відчувають незрячі люди, і в той же час допомагає таким людям із працевлаштуванням. Тому на виставці гостей супроводжують незрячі гіди, у яких гостро розвинені дотик і слух.


Три після півночі

© Третя після опівночі

 


АРТ: ВИСТАВКА КРИХКИЙ СТАН

Де і коли:17 червня 2017 – 7 січня 2018 у PinchukArtCentre

PinchukArtCentre представляє масштабну міжнародну групову виставку Крихкий стан за участю 10 провідних художників світу, зокрема Марини Абрамович, Ай Вейвея, Дугласа Гордона, Карлоса Мотті, Оскара Мурільо, Сантьяго Сьєрри, Бартелемі Тогу, Яна Фабра, Урса Фішера і Деміена Херста.

Крихкий стан часто передає делікатний момент уразливості, і саме це визначення може стати найбільш точним описом оточуючого нас світу. Термін Fragile State – це рефлексія про крихкий стан світового порядку, або в більш абстрактному сенсі – він має відношення до ідеологічних, культурних та соціальних вразливостей. Це поняття можна розуміти і в суто особистому сенсі: вразливість тіла і свідомості.

Ця виставка системно блукає між різними визначеннями поняття «крихкий стан». Вона спонукає до розмов, де зв’язуються вразливість нашого тіла і свідомості з крихкістю ідеологій та історичних тлумачень. Вона проводить паралелі між вразливістю молоді та вразливістю країни в стані війни, або між вразливістю життя і вразливістю держави, над якою нависла небезпека.


© PinchukArtCentre

© PinchukArtCentre

МУЗИКА: КОНЦЕРТ НАЙКРАСИВІША МУЗИКА З КІНО

Де і коли: 18 листопада о 20:00 в Будинку кіно

У цей вечір прозвучать чарівні композиції з таких фільмів: Ла-Ла Ленд, Велика краса, Будинок, Соляріс, Гаррі Поттер, Гладіатор, Список Шиндлера, Дерево життя і багатьох інших. Традиційно кожна композиція буде супроводжуватися розповідями про життя і творчість композиторів, цікавими історіями про створення композицій.


© Svitlo Concert

© Svitlo Concert

МУЗИКА: СУЧАСНА КЛАСИКА ДЛЯ ВСІХ. ПРЕМ’ЄРА

Де і коли: 19 листопада о 20:00 в Будинку кіно

Оркестр Віртуози Києва зіграє твори композиторів, яких сьогодні називають «неокласиками». Глядачам покажуть дві школи: «академічну» і «не академічну». У виконанні віртуозів для вас прозвучать твори Сергія Прокоф’єва, Ігоря Стравінського, Еріка Саті, Еніо Морріконе, Філіпа Гласса і багатьох інших.


© Svitlo Concert

© Svitlo Concert

МУЗИКА: НІМЕ КІНО І ДЖАЗ. ВОГНІ ВЕЛИКОГО МІСТА

Де і коли: 17 листопада о 20:00 в Будинку Архітектора

17 листопада в Будинку Архітектора відбудеться показ німого фільму з тапером. Ви зможете побачити шедевр світового кінематографа від геніального Чарлі Чапліна – Вогні великого міста таким, яким його бачили глядачі на початку XX століття. У ролі тапера виступить відомий київський піаніст і композитор Павло Ігнатьєв.

На початку ХХ століття фільми вже не були абсолютно беззвучними, показ картин здійснювався під акомпанемент фортепіано. «Тапер» – таку назву отримала професія людини, яка акомпанувала в кінотеатрі. Завдяки музиці тапера почуття й емоції персонажів ставали зрозумілими і близькими, картини оживали на очах у глядача.


© Marco Concert

© Marco Concert

ФЕСТИВАЛЬ: ВСІ. СВОЇ. М’ЯКИЙ МАРКЕТ

Де і коли: 18-19 листопада на Десятинній, 12

Затишне, ніжне, м’яке, а іноді й пухнасте, скоро оселиться у вашому домі. І це не котик. Всі. Свої готують маркет з м’яким характером. Килими, пледи, подушки, домашній текстиль, м’які меблі та інтер’єрні іграшки – все це запропонує М’який маркет 18-19 листопада. На трьох його поверхах 120 українських брендів представлять все, на що можна лягти, у що загорнутися і чим накритися.


© Всі. Свої

© Всі. Свої

КІНОПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ ДНІ ЄРУСАЛИМА В КИЄВІ

Де і коли: 16-20 листопада в кінотеатрі Оскар (ТРЦ Gulliver)

16 листопада в рамках Днів Єрусалиму в Києві стартують покази кінопрограми фестивалю, до якої увійшли чотири фільми, зняті в Ізраїлі. Фестиваль Днів Єрусалиму в Києві пройде на честь 50-річчя об’єднання Єрусалиму. Фільми, відібрані в програму кіносекціі, були відзначені національними преміями і брали участь в міжнародних кінооглядах класу А. Покази в кінотеатрі Оскар в ТРЦ Gulliver можуть відвідати всі охочі – доступ на сеанси безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті www.jerusalem2017.com.ua.

КІНОКЛУБ BLOW UP

Де і коли: 19 листопада о 16:00 в кінотеатрі Кінопанорама

Серйозне кіно потрібно дивитися усвідомлено, розуміючи природу символів, знаків і образів. Саме для цього створено кіноклуб Блоу Ап в Кінопанорамі. Показуючи кіношедеври, перевірені часом, що увійшли в класику світового кіно, запрошуючи експертів з різних областей мистецтва, організатори кіноклубу демонструють історію світового кінематографа, його досягнення, взаємозв’язок образів і кінотексту, вплив на наступні кінороботи. Після показу – дискусія за участю постійного ведучого кіноклубу Олександра Гусєва, постійної ведучої Катерини Макаревич і медійного гостя.

Цієї неділі відбудеться показ науково-фантастичного бойовика Джеймса Кемерона – Чужі.


© Кінотеатр Кінопанорама

© Кінотеатр Кінопанорама
http://nv.ua/ukr/style/life/afisha_l/afisha-kijeva-na-13-19-listopada-prem-jera-filmu-leonida-parfonova-ta-svitovi-saksofonisti-2194902.html