Ботанічний сад поповнився на 100 кущів грузинського винограду

20 листопадаа 2017 15:12
Ботанічний сад поповнився на 100 кущів грузинського винограду

У Національному ботанічному саду ім. Гришка висаджено 100 виноградних саджанців винних сортів cапераві і Ркацителі. Їх привезли з Грузії в подарунок від ТМ «Боржомі» в честь 25-річного ювілею українсько-грузинських відносин.

100 саджанців винограду найпопулярніших винних сортів розмістилися на території Ботсаду. 50 кущів сорту сапераві і 50 кущів сорту Ркацителі були відібрані садівниками виноробних промисловців в Грузії. Саджанці мають сертифікат якості, що підтверджує, що всі рослини були оглянуті згідно з офіційними процедурами і відповідають всім фітосанітарним вимогам. Подарунок став доречним, адже, за словами заступника директора Миколи Шумика, останні 50 років дендропарк не оновлював колекцію виноградних сортів.

Свої кілька саджанців червоного і білого винограду особисто посадив і представник Посольства Грузії в Україні, прес-аташе з питань культури і освіти пан Зураб Топурія:

– Дуже символічно, що на українській землі вашими і нашими руками були висаджені грузинські саджанці, адже в 2017 році ми відзначаємо 25-ту річницю становлення дипломатичних відносин між Україною і Грузією і я хочу, щоб дружба між Україною і Грузією міцніла щороку, як добре грузинське вино!.

https://vechirniykiev.com.ua/news/botanichnyy-sad-popovnyvsya-na-100-kushchiv-hruzyns-koho-vynohradu