Домашнє варення зміцнює імунітет та знімає перевтому

27 листопадаа 2017 13:00

м

Завдяки високому вмісту пектинів не тільки у свіжих, а й у перероблених фруктах, варення, джеми і повидло виводять з організму шкідливі хімічні сполуки. А тому усім нам, а особливо мешканцям загазованих міст, варто час від часу ласувати такими солодощами домашнього приготування, замінюючи варенням шоколад чи цукерки.

Щодо користі того чи іншого варення, то обліпихове містить рекордну кількість вітаміну С, тому добре зміцнює імунітет, а також фітонциди, або природні антибіотики. Тому варення з обліпихи добре вживати для профілактики застуд.

Варення з чорноплідної горобини помічне для гіпертоніків, адже має здатність знижувати артеріальний тиск, а також має здатність знімати нервову і розумову перевтому.

Сливове варення варто вживати тим, хто піклується про стан судин. Завдяки високому вмісту вітаміну К цей солодкий продукт запобігає тромбозам, а вітамін Р, котрого у сливах теж багато, зміцнює і великі судини, і дрібні капіляри.