Майбутнім магістрам доведеться складати вступний іспит з іноземної мови у новому форматі

8 листопадаа 2017 17:32
08 Листопада 15:20

Наступного року для студентів, які хочуть здобути ступінь «магістр», запроваджують перелік спеціальностей, де необхідно складати вступний іспит з іноземної мови у новому форматі – через систему зовнішнього незалежного оцінювання.

 

Якщо минулого року з використанням технологій ЗНО розпочали проводити вступні випробування на магістратуру зі спеціальності 081 «Право» та 293 «Міжнародне право», то з 2018 року впроваджуватимуть вступний іспит з іноземної мови у форматі ЗНО з таких предметів:

  • – 03 «Гуманітарні науки» (крім спеціальності 035 «Філологія»)
  • – 05 «Соціальні та поведінкові науки»
  • – 06 «Журналістика»
  • – 08 «Право»
  • – 24 «Сфера обслуговування»
  • – 29 «Міжнародні відносини»

«Минулого року всі правничі вузи України на магістратуру брали студентів тільки за оцінками, отриманих на ЗНО. Ця сфера застосування ЗНО розширюється. У 2018 році для вступу на магістратуру багатьох предметів треба скласти ЗНО з іноземної мови теж через нашу систему. Треба забезпечити можливості для цих абітурієнтів. А це не просто – це буде липень, період відпусток, період ремонтних робіт в установах освіти. Цього року ми мали 2 школи у Полтаві, де проводили ЗНО для майбутніх магістрів. За нашими розрахунками таких пунктів тестування наступного року потрібно буде як мінімум 4. Зараз до цього готуємось», – зазначив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

http://vpoltave.info/post/50100