Новий рік без снігу: якою буде зима?

27 листопадаа 2017 12:19

Цієї зими сильних морозів не прогнозують. Про це повідомляє завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, пише UNN.

  • Грудень, 2017 рік

За словами експерта, у грудні на більшості території України температура буде на рівні 3°- 4° морозу. В західних областях – в межах 0°. До того ж, сильного снігу в грудні можна не чекати. Але очікуються опади у вигляді дощу або мокрого снігу. У середині місяця синоптики радять бути обережними через можливу ожеледицю.

Вже наприкінці першого місяця зими, 27-28 грудня, буде прогнозують похолодання. Проте в новорічну ніч очікується короткотривале потепління.

 

  • Січень, 2018 рік

У січні температура повітря буде також в межах норми або на кілька градусів вище, від 3° до 5° морозу. Опади в західних, північно-західних і північних областях будуть в межах норми або трохи вище. Ось вже в Криму та Донецькій області можна чекати на снігопади.

Цікаво, що у деяких центральних і східних областях країни(Кіровоградська, Миколаївська, Дніпропетровська, Харківська та Луганська області) буде навіть дефіцит опадів.

 

  • Лютий, 2018 рік

А ось в лютому синоптики обіцяють сильні опади та можливі снігопади. До того ж, наприкінці зими похолодає: середня температура за місяць буде від 3° до 6° морозу.