Рейтинг найкращих міст для самостійних туристів

16 листопадаа 2017 16:40

Сервіс для бронювання готелів і авіаквитків Orbitz визначив найкращі міста світу для самостійних туристів.

Список з 12 населених пунктів опублікував Eturbonews.

1-е місце – Дублін. Ірландці славляться своєю доброзичливістю, а Дублін – своїми пабами. Тому прибувши туди туристу буде чим зайнятися, і він швидко знайде собі нових друзів.

2-е місце – Бангкок. На другому місці рейтингу знаходиться Бангкок. Тайське місто залучає незалежних мандрівників знаменитою вулицею Каосан з безліччю книжкових магазинів, тату-салонів, прилавків з різноманітними товарами.

3-є місце – Квінстаун. Замикає трійку новозеландський курорт Квінстаун, прозваний “столицею пригод” цієї країни. У місті є всі можливості для банджи-джампінгу, плавання на каяках, пішого туризму та інших видів активності, які зацікавлять незалежних мандрівників.

4-е місце – Нью-Йорк. Нью-Йорк теж не змусить туристів нудьгувати: в місті є музеї світового класу (наприклад, Метрополітен-музей), театри (“Бродвей”) і такі знамениті визначні пам’ятки, як Таймс-сквер.

5-е місце – Убуд. Невелике місто Убуд на Балі замикає п’ятірку рейтингу. Він приверне туристів, що цікавляться йогою, медитацією і спа-процедурами. Щорічній фестиваль Bali Spirit в березні-квітні, присвячений йозі, танцям і музиці, привертає в Убуд самостійних туристів з усього світу.

У десятку рейтингу також увійшли ісландська столиця Рейк’явік (6-те місце), що славиться своїми музеями та природою, Париж, Гонконг, місто-музей Антигуа-Гватемала, відомий кавовою культурою і школами іспанської. Замикає топ-10 міст австрійський Відень.

На 11-му місці списку – канадський Ванкувер, де туристи зможуть розважити себе спогляданням на різноманітні пам’ятки, мальовничі сади, відвідати галереї та магазини ремісничих виробів.

Завершує рейтинг столиця Коста-Ріки Сан-Хосе. Це місце ідеально для пригодницького туризму – прогулянок поруч із вулканами, по знаменитим тропічним лісам.

Джерело: 24 канал