Серед безробітних, що шукають роботу у Києві, 21% – мешканці інших регіонів

30 листопадаа 2017 13:38

control.eveningkiev.com

Протягом січня-жовтня 2017 року на обліку у столичній службі зайнятості перебувало 27,9 тисяч безробітних, з них 5,9 тисяч з інших регіонів України.

Про це Укрінформ повідомили у Київському міському центрі зайнятості.

“Серед безробітних, що перебували на обліку протягом січня-жовтня 2017 року, частка мешканців інших регіонів становила 21%. Це переважно мешканці Київської, Донецької, Луганської та Черкаської областей”, – зазначили у КМЦЗ.

У службі зайнятості підкреслили, що столиця завжди приваблювала громадян інших регіонів великою різноманітністю вакансій та високим рівнем заробітної плати. А з початку анексії Автономної Республіки Крим та проведення антитерористичної операції кількість трудових мігрантів помітно збільшилась, а отже і конкуренція на ринку праці міста Києва виросла.

Зокрема, саме у столиці набагато більше можливостей знайти роботу, а також найвищий рівень заробітної плати серед регіонів (у жовтні 2017 року середня заробітна плата по місту Києву становила – 11452 грн., по Україні – 7377 грн), тому до столиці спрямувався потік трудових мігрантів, у тому числі вимушених переселенців.

У столичній службі зайнятості повідомили, що відповідно до постанови № 198 від 20 березня 2013 року реєстрація безробітних, які звертаються за сприянням у працевлаштуванні, проводиться центром зайнятості незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування.

https://www.ukrinform.ua