Стадіон «Старт» у Києві готується до реконструкції, що розпочнеться навесні

27 листопадаа 2017 10:42
Стадіон  «Старт»  у Києві  готується  до реконструкції, що розпочнеться навесні

Садіон «Старт», що на Лук’янівці, готують до реконструкції. Це має бути суперсучасний спортивний комплекс. Наразі мешканці прилеглих будинків скаржаться на занедбаний стан і гори сміття на цьому майданчику, але така ситуація – не надовго.

Сьогодні плідно попрацювали із головним архітектором  Києва Олександром Свистуновим  над концепцією реконструкції легендарного стадіону «Старт», –розповів голова Шевченківської РДА Олег Гаряга. – З нетерпінням чекаю початку робіт, які розпочнуться вже з наступного року, маємо амбітні плани закінчити до липня 2018 року першу чергу реконструкції, яка торкнеться професійно-спортивного ядра, стадіону та трибун, а також благоустрою.

Друга черга передбачає повне завершення робіт щодо всього проекту до кінця першої половини 2019 року. Роботи багато, але на виході матимемо комунальний, супер сучасний, спортивний, мультифункціональний комплекс із вільним доступом мешканців.

Нагадаємо, за стадіон «Старт» йшла запекла судова боротьба між приватним забудовником, який мав намір спорудити тут висотні будинки, і командою нинішнього мера Віталія Кличко, що обстоювала інтереси громади і не дала знищити історичний стадіон. Нині, після 26 судових засідань, стадіон повернуто у власність держави, місто вживає заходів, аби забрати споруду у комунальну власність. Тоді можна буде профінансувати роботи з реконструкції комунального підприємства «Спортивний комплекс «Старт».

https://vechirniykiev.com.ua/news/stadion-start-u-kyyevi-hotuyet-sya-do-rekonstruktsiyi-shcho-rozpochnet-sya-navesni