Тримаємо курс на успіх. П’ять надихаючих книг для професійної мотивації

30 листопадаа 2017 10:42

Успішність кар’єри залежить від багатьох факторів – від правильності вибору професійного шляху та продуктивності трудової діяльності до ступеня задоволеності результатами своєї праці.

На сучасному літературному ринку існує безліч різноманітних творів для успішної кар’єри і мотивації – книжки-рекомендації з розвитку лідерських якостей, книги для розвитку креативності та книги для всебічного розвитку.

Існують також і книги для натхнення, які допоможуть досягти успіху не тільки в кар’єрі, але і в усіх інших аспектах життя. Тим, хто подумує про зміну місця роботи або мріє рухатися далі по кар’єрних сходах, відчуваючи, що при цьому стоїть на місці, варто звернути увагу на літературні твори для професійної мотивації, які допоможуть самовдосконалюватися і рухатися далі по життю з упевненістю у власних силах.

Як завойовувати друзів і впливати на людей, Дейл Карнегі

Найбільш відома книга Дейла Карнегі вийшла 12 листопада 1936 року і видана на багатьох мовах світу.

Книга являє собою зібрання практичних порад і життєвих історій. Карнегі широко користується цитатами відомих та успішних людей і використовує в якості прикладів досвід своїх учнів, друзів і знайомих.

Менш ніж за рік було продано більше мільйона примірників книги (ще за життя автора тільки в США було продано понад 5 млн примірників). Протягом десяти років книга значилася в списках бестселерів газети The New York Times, що досі є абсолютним рекордом.

Незамінний, Сет Годін

Індустріальна модель виробництва дала світові мільярди дешевих, слухняних, працелюбних працівників, яких легко замінити – й захлинулася в морі посередності. Для сучасного бізнесу це смертельно. Настав час людей, які здатні на більше, ніж просто виконувати відведену їм роботу. Час Незамінних.

Ці люди – те, на чому тримається організація. Вони легко вирішують проблеми, які ніхто не може передбачити, бачать те, чого ніхто, крім них, не бачить, і пов’язують людей, яких ніхто, крім них, зв’язати не може. Вони привносять елемент творчості та емоційності у все, що роблять.

З компанією, де переважають такі співробітники, неможливо конкурувати, адже ніяка інструкція не наказує вкладати у справу душу. Тим цінніше люди, які це роблять. Їх роботу неможливо автоматизувати. Їх мислення неможливо тиражувати. Вони постійно ростуть, і компанія разом з ними злітає до небес. Коли компанія і Незамінний знаходять один одного, це найкраще, чого можна побажати їм обом.

Стратегія життя, Клейтон Крістенсен, Карен Діллон і Джеймс Оллворт

Чому так часто гонитва за посадами і зарплатами не приносить щастя? Чому близькі не розуміють нас? Чому цілі, до яких ми прагнемо, часто не приносять нічого, крім розчарування? Ці та багато інших питань виникли у гуру менеджменту Клейтона Крістенсена після кількох зустрічей випускників Гарвардської школи бізнесу. Він виявив, що за зовнішніми атрибутами успіху більшість його колег глибоко нещасні. Але чому ж ці розумні люди, що розробляють стратегії величезних корпорацій, не впоралися зі стратегією свого життя?

Замість того щоб давати готові поради, Крістенсен і його співавтори пропонують нам використовувати відомі теорії менеджменту, які дуже просто спроектувати на своє життя. На прикладі відомих компаній у книзі показано, які помилки ми робимо, неправильно розподіляючи свої ресурси. Автори розглядають всі сторони життя, від яких залежить наше щастя.

Мистецтво роботи, Джеф Гоінс

Шлях до здобуття справи всього життя є одночасно складним і важко осяжним. Ось чому лише деякі з нас приходять до фінішу. Мистецтво роботи – це книга, мета якої допомогти вам відкрити ваше справжнє покликання (те, для чого ви з’явилися на цей світ).

Як пояснює автор, все починається з пошуку вашої пристрасті, але процес на цьому не закінчується. Лише у випадку, коли наші особисті інтереси корелюють з потребами світу в цілому, наше життя наповнюється почуттям вищої мети. Ті, кому вдається досягти такого перетину, відчуває щось по-справжньому визначне і далекодосяжне.

Незважаючи на те, що це досить рідкісне явище, такий спосіб життя досяжний для кожного, кому вистачить сміливості спробувати. Використовуючи приклади з особистого досвіду, захоплюючі історії та дані актуальних досліджень на предмет загадкового функціонування мотивації і таланту, Джефф демонструє читачеві способи, за допомогою яких він зможе відшукати своє покликання.

Не бійся діяти: Жінка, робота і воля до лідерства, Шеріл Сендберг

Світ бізнесу диктує жінкам певні негласні правила. Не варто надмірно демонструвати свій розум і вольові якості. Не варто показувати свої амбіції та прагнення просунутися по кар’єрних сходах. Крім того, жінок стримують їх власні, внутрішні бар’єри. Є сотні дійсно вагомих причин, чому жінки ставлять хрест на своїй кар’єрі. Вони не дозволяють собі рухатися вперед через нестачу впевненості в собі, небажання звертати на себе зайву увагу, через постійну дилему, що важливіше — кар’єра чи сім’я, через патологічний брак часу. В результаті сьогодні лише 4% керівників провідних світових компаній — жінки.

Шеріл Сендберг, операційний директор Facebook, одна з найвпливовіших фігур у світі бізнесу, розповідає, з якими перешкодами їй доводилося стикатися на своєму професійному шляху. Ця книга — маніфест і джерело натхнення для тих, хто вважає, що жінка може і має право шукати самореалізацію в кар’єрі та бізнесі, а відносини в родині повинні будуватися на засадах рівного партнерства.

Джерело:  nv.ua