Цікаві факти про шкільну освіту за кордоном

6 листопадаа 2017 16:28

Відомий факт, що шкільна освіта практично в усьому світі – обов’язкова складова життя кожної дитини. Але попри це у різних країнах існують власні підходи до організації навчального процесу. СВІТUA спільно із порталом ВСВІТІ пропонує вашій увазі найнезвичніші факти про школи в інших країнах світу.

Фінляндія: школа відпочинку

Учня не можна викликати до дошки, якщо він цього не хоче. Тут діти не здають іспити, у них немає щоденників. Батьки можуть дізнатися оцінки дитини з електронного класного журналу.

Китай: зарядка і масаж обличчя

Перед уроками учні обов’язково роблять зарядку, а двічі на день – масаж обличчя. Літні канікули тривають приблизно з місяць. Навчальний день максимально завантажений – уроки тривають від 8 до 16, потім – додаткові заняття.

Норвегія: відсутність оцінок

Тут до восьмого класу взагалі не ставлять оцінок, щоб учні не порівнювали одне одного і не відчували себе ніяково.

Японія: більшість викладачів – чоловіки

В країні переважна більшість викладачів – чоловіки. А ще там немає їдалень, і діти їдять просто за партами.

Бангладеш: школи на воді

Тут більше 100 плавучих шкіл – вони розташовані на човнах. Це пов’язано з частими повенями в країні. Проте у кожної такої школи є бібліотека і доступ до інтернету, а сама школа працює на сонячних батареях.

Фото (2): vsviti.com.ua.

Бельгія: пиво в школі

До 1970-х років у шкільних їдальнях вільно продавали пиво. Зараз, щоправда, бельгійські школярі можуть пити лише газовану воду. Але є чимало прихильників повернення пива, адже воно, на їхню думку, набагато корисніше за колу.

Канада: жодної  дисципліни, оцінок і домашки

У школі ALPHA завжди панує свято непослуху. Тут немає дисципліни, оцінок, домашніх завдань. Учні самі обирають заняття, а класи розподіляються не за віком, а за інтересами.

http://svitua.com.ua/news/201711/5650-cikavi-fakty-shkilnu-osvitu-kordonom