У Києві безкоштовно покажуть вистави про корупцію

10 листопадаа 2017 11:28
У Києві безкоштовно покажуть вистави про корупцію

Прем’єри вистав «Ресторан Україна» та «Внутрішнє переконання» з успіхом пройшли у Києві, Харкові, Львові та Кишиневі у рамках міжнародного проекту Bestechend під егідою Goethe-Institut в Україні. На численні прохання глядачів постановки зіркових українських драматургів безкоштовно покажуть ще раз 19 листопада у столиці.

— За даними МВФ, столиця очолила рейтинг найбільш корумпованих міст України у 2017 році. Ще один доказ того, що корупції треба протистояти на усіх рівнях, у тому числі засобами мистецтва, — каже Ілона Демченко, асистент відділу спеціальних культурних програм Goethe-Institut в Україні. — Ми планували завершити наш двомісячний проект про феномен корупції гастролями у Кишиневі, та вистави викликали такий резонанс у глядачів, що ми вирішили показати їх ще раз, і саме у Києві.

«Ресторан Україна» Дмитра Левицького побудований на спогадах, думках і асоціаціях двох актрис-харків’янок — Оксани Черкашиної і Ніни Хижної — про дрібну побутову і масштабну державну корупцію. Постановка також показує, якою слабкою і незахищеною є людина перед явищем корупції.

«Внутрішнє переконання» Павла Юрова — новий документальний проект, заснований на персональних інтерв’ю і друкованих матеріалах, які присвячені боротьбі з корупцією і історіям окремих людей, які не побоялися виступити проти системи.

Павло Юров — лауреат «Київської пекторалі» та переможець Фестивалю молодої української режисури ім. Леся Курбаса. У 2014 році у співпраці з Анастасією Касіловою поставив виставу Donbas. Hollow Land, з яким проїхав численні фестивалі від Парижа до Торонто.

Дмитро Левицький ― режисер, драматург, культурний активіст, засновник «Театру переселенців» та співзасновник Pic Pic ― першого в Україні стартапу, який займається аудіотурами. Відомий своїми документальними п’єсами, зокрема польсько-українським проектом «Мій дід копав. Мій батько копав. А я не буду» та виставою «ДПЮ», що була презентована на 10-му, ювілейному, ГОГОЛЬFESTі. У постановці «ДПЮ» грали не лише професійні актори, але й ветерани АТО.

Коли: 19 листопада, «Ресторан Україна»: 19:00 – 19:50, «Внутрішнє переконання»: 20:00 – 21:20
Де: Центр незалежного театру «Сцена 6» (вул. Васильківська, 1, 6-й поверх)
Вартість: вхід безкоштовний, реєстрація обов’язкова за посиланням: https://goo.gl/forms/kfOTNvBwUZlDxDlf1

https://vechirniykiev.com.ua/news/u-kyyevi-bezkoshtovno-pokazhut-vystavy-pro-koruptsiyu