У Києві на роковини Голодомору проведуть благодійну акцію “Свічка пам’яті”

24 листопадаа 2017 15:50

ua.korrespondent.net

Напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору в Київському національному університеті ім. Т.Шевченка відбудеться благодійна акція “Свічка пам’яті”.

Про це повідомила Людмила Гриневич – директор Українського науково-дослідного та освітнього центру вивчення Голодомору – на прес-конференції в Укрінформі.

“В минулому році вперше в історії України з ініціативи мистецької агенції “Територія А” на чолі зі співачкою і волонтеркою Анжелікою Рудницькою і за участі Українського інституту національної пам’яті, Українського центру дослідження Голодомору та інших партнерів було проведено благодійно-просвітницьку акцію “Свічка пам’яті”. Ми провели акцію в Малому залі Палацу “Україна” і зібрали кошти, які доправили для Будинку старечих в селище Станиця Луганська. В цьому році нас підтримав Національний університет імені Шевченка і завтра, 24 листопада, о 14:30 у Великому залі університету відбудеться така друга акція. Давайте підтримаємо вогник життя для тих, кому сьогодні важко. Нам треба обов’язково це робити в ці дні, тому що саме це буде найкращим вшануванням пам’яті жертв Голодомору”, – підкреслила Людмила Гриневич.

Вона додала, що під час акції збиратимуться кошти на підтримку літніх людей.

Також науковець нагадала, що Україна сьогодні входить в десятку країн світу з найвищими темпами скорочення населення. І при цьому головною причиною депопуляції залишається висока смертність.

  “Демографи розповідають нам, що за показником фактичного прожиткового мінімуму зараз в Україні за межею бідності живе 58% населення. Якщо ми справді хочемо пам’ятати про жертв Голодомору, якщо ми справді говоримо про голодотворну політику,  якщо ми справді хочемо вшанувати жертв голоду і зробити уроки на майбутнє, ми повинні вже сьогодні думати про те, як нам подолати бідність і голод, в тому числі і в нашій країні”, – підкреслила Гриневич.
https://www.ukrinform.ua/rubric-kyiv/2350414-u-kievi-na-rokovini-golodomoru-provedut-blagodijnu-akciu-svicka-pamati.html