У Києві відкрилась нова книгарня з дитячим залом та психологом

9 листопадаа 2017 12:01

Коли у Києві осінь, а за вікном дощі та холод, саме час починати запасатись книжками.

 «Вечірка» вирішила перевірити новий книжковий маркет у самісінькому центрі столиці, який відкрився нещодавно. На його місці постійно відкривались й закривались все нові продуктові лавки, але цього разу відкриття здивувало та порадувало мешканців будинку. Адже тепер там затишне місце, у якому можна досхочу наїстись «духовною» їжею. Сучасний дизайн, яскраві книжки, м’які підвіконня – можна загубити себе надовго, обираючи книгу.

Під час розмови з директором магазину пані Оленою, ми зрозуміли, що ця жінка ще й «підпрацьовує» психологом. Адже до кожного покупця треба знайти свій підхід: зрозуміти людину, оцінити її настрій та обрати відповідну історію.

– Нещодавно до нас прийшла жіночка обрати собі нову книжку. Вона сумно ходила залами, з пригніченим поглядом переглядала сторінки. І знаєте, що вона обрала? Роман Льва Толстого «Анна Кареніна». Я здивувалась її вибору… Трагічні історії кохання у такому настрої читати протипоказано. Тож, ми разом обрали жіночці іншу, більш позитивну книжку, після чого вона вже у кращому настрої покинула магазин, – розповідає директор «Книжкового супермаркету» Олена Валеріївна.

Лавка відкрилась нещодавно, але вже має досить багато клієнтів. На полицях можна знайти романи,  фентезі, детективи, трилери, класичні твори і навіть комікси. На тлі інших книгарень, яких у Києві велика кількість, «Книжковий супермаркет» виділяється своєю різноманітною продукцією. На цей час мережа має найбільшу кількість найменувань книг серед книжкових супермаркетів України.

– Першою проданою книгою стала «Теплі історії до кави» Надійки Гербіш, – згадує  пані Олена, – У цій книжці зібрані історії про почуття й настрої, сумніви й рішення, далеку дорогу й затишний дім. Герої цих історій – прості жителі звичайних містечок, загублені, знайдені та закохані. А ще у кожного з них є старі улюблені історії.

Розваги для маленьких гостей

Для діток у магазині відведено великий зал, на яскравих полицях якого можна знайти все, що забажаєте. Окрім літератури, там представлені й настільні ігри.

За словами пані Олени, найближчим часом для малечі встановлять «розумний папір». Це збірні моделі і іграшки з картону, іншими словами – 3D-конструктор. Кожен охочий матиме змогу «звести» замок, літак або корабель.

Культурні заходи у книжковому магазині

Вже за 2-3 тижні у приміщенні книгарні має з’явитись затишне літературне кафе, де можна буде насолодитись не тільки захопливою історією зі сторінок книги, а й смачною кавою.

Попереду відвідувачів «Книжкового супермаркету» очікує велика кількість презентацій, автограф-сесій та творчих вечорів. Читачі зможуть поспілкуватись зі своїми улюбленими сучасними письменниками.

 

Тепер у Києві є 4  магазини мережі «Книжковий супермаркет»:

•  вулиця Олени Теліги, 46Б (станція метро «Дорогожичі»);

•  вулиця Межигірська 3/7 (станція метро «Контрактова площа»);

•  вулиця Богдана Хмельницького, 36 (станція метро «Золоті Ворота»);