У Києві відкриють виставку, присвячену Ніні Матвієнко

3 листопадаа 2017 11:45

У суботу, 4 листопада, у Києві у Музеї І. Гончара відбудеться відкриття ювілейної виставки Ніни Матвієнко «Ой, виорю нивку широкую».

Про це повідомляють організатори у Facebook.

Як йдеться у повідомленні, виставка є однією із складових великого мистецького проекту «Життя і сцена», присвяченого життю і творчості Ніни Матвієнко. Експозиція розкриває глядачеві становлення та формування самобутнього таланту Ніни Митрофанівни, зафіксовані у фотохроніці, художніх фотопортретах та в образах сценічних концертних костюмів.

Виставку можна буде оглянути у двох виставкових Музею Івана Гончара. У першому залі, який має назву «Життя. Витоки», глядач, ставши на «рушник-долю», наче проходить разом з артисткою її життєвий і творчий шлях: від батьківського порогу до великої сцени життя, зафіксованого в архівних фотоматеріалах. Представлені в залі живописні полотна Петра та Андрія Гончарів, а також зразки поліського автентичного вбрання і предметів побуту з фондових колекцій музею, допомагають глядачеві зануритися і відчути характер середовища, в якому зростала майбутня артистка. Архівні фото висвітлюють її перші кроки на сцені, роботу з різними хоровими та музичними колективами, широку концертну діяльність, гастролі та зустрічі з визначними особистостями, успішну працю на театральній сцені та в кіно, громадську діяльність співачки та її громадянську позицію.

Куратор виставки та автор концепції проекту «Життя і сцена» – Галина Забашта. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/11/02/u_kyievi_vidkryyut_vystavku_prysvyachenu_nini_matviienko_1198119