У НАТО зібрали допомогу українським дітям

21 листопадаа 2017 16:33
Представники країн-членів НАТО і партнери зібрали кошти, частина яких буде передана на допомогу дітям в Україні.

Кошти були зібрані на щорічному традиційному благодійному ярмарку NATO Charity Bazaar у штаб-квартирі Альянсу, активну участь у якій взяли українські дипломати, члени їхніх родин та представники української громади у Бельгії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ювілейний, п’ятдесятий, благодійний ярмарок у НАТО мав особливе значення для України. Серед проектів, на які цього року збирали кошти члени великої родини Альянсу, найбільшу допомогу отримає Пугачівський дитячий будинок-інтернат для дівчаток з вадами розвитку у селі Березневе Коростенського району Житомирської області”, – розповіла Інна Пристайко, дружина глави Місії України при НАТО.

 

Найближчими днями зібрані кошти надійдуть на ремонт та обладнання закладу. “Ми щиро вдячні спонсорам з України, художникам з Карпат, кримськотатарським гончарам, дизайнерам українських вишиванок, київським кондитерам та іншим майстрам, які дозволили не лише гідно представити таку різноманітну, але єдину Україну в НАТО, а й зібрати необхідні кошти”, – зазначила Пристайко.

За її словами, на сьогодні точна сума допомоги українським дітям ще визначається, адже підрахунок і розподілення коштів між всіма проектами у десятках країн світу ще триває.

“Але разом із внесками інших держав-членів та партнерів Альянсу ми говоримо про тисячі євро”, – розповіла Пристайко.

Серед високих гостей український стенд підтримала заступник генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер.

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2348432-u-nato-zibrali-dopomogu-ukrainskim-ditam.html