Жуйку для профілактики захворювань ротової порожнини представила студентка ІФНМУ Марта Цап на конкурсі інвестиційних проектів, повідомляє видання КУРС.
Продукт заснований на бактерицидних та антисептичних властивостях меду – для лікування і профілактики пародонтозу.
За основу “жуйки” взяли карамелізований мед – студенти дослідили хімічний склад та перетворення продукту і зробили висновок, що при карамелізації меду підвищується його біологічна активність.
Дію карамелізованого меду перевірили спеціалісти стоматологічного факультету ІФНМУ на 9 добровольцях – ті впродовж місяця споживали корисні жуйки.
У 6 з них, як стверджують спеціалісти, стан пародонти покращився.
Окрім меду, до складу жуйок входять віск, прополіс та інші продукти бджільництва.
Тому їх, якщо захочеться, каже Марта Цап, можна безпечно з’їсти.
“Вирішальний бактерицидний ефект, – стверджує вона, – досягається за рахунок меду, а не супутніх продуктів”. Жувальна гумка готова до серійного виробництва.
Щоби започаткувати виготовлення медових жуйок, які запобігають пародонтозу та оздоровлюють порожнину рота, потрібно 209 тисяч грн. За рік можна сподіватися на надходження в розмірі 96 тисяч грн, окупність проекту – 2 роки.
http://www.uapost.us/news/ukrayinci-vynayshly-zhuyku-proty-parodontozu/