5 харчових добавок, які небезпечні для мозку

27 Грудня 2017 09:49

Намагайтеся їх не їсти. Наскільки це можливо.
Ви не можете позбавитися від добавок – вони скрізь. Щодня ви їх споживаєте множину – якщо у вашому харчуванні не так багато вирощених своїми руками свіжих продуктів.

Справедливості ради, не усі добавки шкідливі для вас. Але є і ті, які вважаються дуже токсичними і можуть завдати безповоротної шкоди.

Ось 5 найшкідливіших добавок, які не можна вживати заради здоров’я вашого мозку.

1. Глутамат натрію

Це, можливо, найгірша добавка для вас. І при усьому цьому, вона найбільш поширена. Вона зазвичай використовується в азіатських кухнях, щоб надати їжі особливого смаку. У наших краях люди вперше почали помічати щось підозріле, коли у них почалися запаморочення, блювота і сильні головні болі після вживання недорогих і популярних страв китайської кухні.

Зазвичай це називали “синдромом китайського ресторану”. Дослідники незабаром зв’язали це з глутаматом натрію в китайських стравах. У організмі людини він перетворюється на нейромедіатор глутамат з ексайтотоксичнеми властивостями. Ці речовини настільки стимулюють нервові клітини в мозку, що вони викликають їх загибель.

Добавка особливо небезпечна для вагітних. Коли матері їдять їжу, що містить глутамат натрію, вона потрапляє в матку і до майбутньої дитини. Оскільки її мозок все ще розвивається, нейронні ушкодження через добавку для них особливо згубні.

Глутамат натрію найчастіше використовується в китайській їжі, але його також можна знайти в консервованих супах, деяких приправах і ароматизаторах.

2. Сукралоза

Сукралоза – це порівняно новий замінник цукру, що зазвичай зустрічається в штучних підсолоджувачах. Такий продукт зазвичай купують ті, хто намагається схуднути. Але, на превеликий жаль, він навіть небезпечніший, ніж цукор.

Сукралоза – це цукор, який з’єднується з хлором, перетворюючи його на хлорвуглевод – надзвичайно токсична речовина. Він чинить руйнівну дію на здоров’я мозку і може викликати занепокоєння, депресію, мігрень і запаморочення.

Замінник цукру також шкодить мозку, порушуючи баланс кишківника. Він вбиває майже половину хороших бактерій, що живуть у вашому шлунку. Таким чином, він дозволяє розмножуватися шкідливим бактеріям. Сукралоза також провокує набирання зайвої ваги. Тому його слід остерігатися усім нам.

Безпечніші і натуральніші альтернативи цукру – стевія, мед і сироп агави.

3. Алюміній

Алюміній зустрічається практично у всьому, що ви використовуєте. Він використовується в розпушувачі, питній воді, антацидах, дезодорантах і ​​т. д. Але цей метал є відомим нейротоксином і може завдати серйозного збитку вашому мозку.

У 1970-х роках дослідники виявили у пацієнтів з хворобою Альцгеймера підвищений рівень алюмінію в мозку. Навіть готування їжі в алюмінієвому посуді може привести до того, що їжа “вбере” і передасть вам алюміній. Також кислотні продукти, наприклад, томати, можуть абсорбувати алюміній з посуду. Олов’яна фольга також складається з алюмінію, тому намагайтеся не готувати в ній надто багато.

4. Діацетил

Діацетил зустрічається в масляному попкорні. Дуже смачна, але, виявляється, шкідлива річ. Попкорн для мікрохвильової печі з олією – це прекрасна закуска. Проте та олія, яка там є, це лише штучний ароматизатор, що містить діацетил.

Діацетил дуже небезпечний, тому що він проникає через гематоенцефалічний бар’єр. Цей бар’єр захищає ваш мозок від більшості шкідливих речовин, але він безсилий проти діацетилу. Цю речовину також зв’язують з появою хвороби Альцгеймера.

Зрозуміло, що повністю відмовлятися від ласощів не варто. Але краще готувати його без штучного ароматизатора.

5. Аспартам

Аспартам – одна з найшкідливіших добавок, з якими ви коли-небудь стикалися. Її зазвичай додають до дієтичних продуктів, які нібито не містять цукор. Але, як і більшість штучних підсолоджувачів, це небезпечніше самого цукру.

На лабораторних щурах провели дослідження. Їх годували продуктами з аспартамом. Через деякий час у них стали з’являтися напади і навіть пухлини головного мозку.

Щоб уникнути аспартаму, тримайтеся чимдалі від усіх дієтичних продуктів і завжди читайте на етикетках список інгредієнтів.

Запам’ятайте це і будьте здорові!

http://www.terrawoman.ua/ua/health/health_news/5_harchovih_dobavok_yaki_nebezpechni_dlya_mozku/comentar