Усі знають, що фрукти та овочі — це корисно і здорово. Проте коли їх в раціоні стає забагато, людина не тільки не худне, а й набуває тих самих хвороб, що й при нераціональному харчуванні.
“Коли я зустрічаю в деяких журналах “налягаємо на фрукти і овочі”, мені стає страшно, — пише лікар-дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Фейсбук. — І це “налягаємо”, як правило, стосується порад з нормалізації маси тіла. От довірливі читачі і “налягають”, але результати щось не вражають.
А все чому? Бо розмір і тут має значення. Якщо Ви з’їсте половину відра хурми, яблук і капусти, Ви однозначно наберете зайвого, навіть, якщо відмовитесь від чіпсів і піци. Бо весь цукор і фруктоза з фруктів відкладуться у вигляді жиру і атеросклеротичних бляшок.
Більше того, Вам ще більше захочеться їсти, бо високий рівень інсуліну робитиме Вас голодним. А жир — як був, так і залишатиметься на своїх місцях”.
Саме тому дієтолог радить дотримуватися збалансованого та обмеженого в об’ємі харчування. “Приблизно два складені кулаки — це і є нашою порцією їжі на один прийом, — каже Оксана Скиталінська. Нехай це буде свіжа зелень, різнокольорові овочі, корисні білки та жири, а також трошки фруктів та ягід.
Джерело: http://dobryjlikar.com/news/201712/5818-diyetolog-vkazala-optymalnu-kilkist-yizhi-zyisty-odyn