“Крисіна – за ґрати”. 25 грудня на Майдані відбудеться акція проти вироку у справі про вбивство журналіста Веремія

25 Грудня 2017 09:00

25 грудня з 14:00 до 18:00 у центрі Києва, на Майдані Незалежності, відбудеться акція з вимогою покарати Юрія Крисіна, який причетний до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на сторінку заходу в Facebook.

“Вимагаємо, щоб Крисін був за ґратами. Обговоримо подальший план дій. Шевченківський районний суд засудив до 4 років в’язниці умовно Юрія Крисіна, обвинуваченого в причетності до вбивства журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія під час Євромайдану”, – йдеться в описі акції.

Нагадаємо, що Веремій був убитий в ніч на 19 лютого 2014 року. Тоді він їхав з роботи на таксі додому. На розі вул. Володимирської та Великої Житомирської журналіст зауважив озброєних “тітушок” у камуфляжі і масках та намагався їх сфотографувати з машини. Озброєні люди напали на автомобіль, почали його ламати, витягли водія і пасажирів. Водієві й іншому пасажирові після побиття вдалося втекти, а Веремія  дуже побили, після чого вистрілили в спину. Веремій був доставлений в реанімацію Київської лікарні швидкої допомоги, проте через втрату великої кількості крові і травм вранці 19 лютого він помер під час операції.

18 вересня 2015 року начальник управління спецрозслідування Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що вбивцею Веремія є людина на ім’я Джалал Алієв. За неофіційною інформацією, вбивця воював на боці бойовиків “ДНР” і був убитий в Горлівці в липні 2015 року.

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Генеральна прокуратура просила для нього шість років позбавлення волі. Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Джерело:https://ua.censor.net.ua/n3041305