Києву можуть списати частину боргу, якщо місто направить кошти на метро на Виноградар та Троєщину

8 Грудня 2017 11:30

Бюджетний комітет парламенту пропонує внести в проект держбюджету на 2018 рік норму про можливість списання Мінфіном частини боргу міста Києва в рахунок продовження будівництва Сирецько-Печерської лінії метро від станції “Сирець” до житлового масиву Виноградар.

Такі зміни пропонується внести до статті 31 проекту бюджету, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому передбачається, що сума списання не може становити більше 2,6 млрд грн.

Аналогічну схему депутати пропонують застосувати і для фінансування капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення з заміною ртутних і натрієвих світильників на світлодіодні. Сума списання боргу Києва в даному випадку не повинна перевищувати 300 тис. грн.

Крім того, в документі вже передбачена можливість списання до 1 млрд грн боргу столиці в разі, якщо місто направить цю суму на добудову Подільсько-Воскресенського моста.

Як відомо, пізно ввечері 7 грудня парламент прийняв головний кошторис країни на 2018 рік.

Нагадаємо, раніше в Київському метрополітені заявляли про намір купити до 2019 року 61 вагон – саме таку кількість необхідно для запуску метро на Виноградар. А «Вечірка» першою показала, як виглядатимуть нові станції метро на Виноградар у матеріалі «Новий вигляд станцій метро на Виноградар: «безшумні», скляні, з «виноградом»».

Джерело: https://vechirniykiev.com.ua/news/kyyevu-mozhut-spysaty-chastynu-borhu-yakshcho-misto-napravyt-koshty-na-metro-na-vynohradar-ta-troyeshchynu