Метро в віддалені куточки Києва: вигадка чи реальність?

17 Грудня 2017 12:08

Протягом кількох років поспіль ходять плітки про будування нової вітки метро. Та чи правда, що на Троєщину пустять метро? Коли це буде? І за яких обставин? Віталій Кличко розвіяв усі міфи.

Днями міський голова Києва повідомив про старт робіт з будівництва четвертої вітки Київського метрополітену, яка з’єднає Жуляни і Троєщину.

Так, у КМДА укладено з цього приводу підписано відповідну угоду з китайським заступником голови правління China Pacific Construction Group ГоУін. Проект передбачає будівництво вітки метро протяжністю майже 18 км із 13-ма станціями, а також будівництво пересадочної лінії завдовжки 1 км між кільцевою електричкою та новою віткою метро. Над розробкою проекту працюватимуть українські та китайські фахівці, які розроблять оптимальні технічні і фінансові рішення для реалізації проекту. Планується завершити проектні роботи через 5 років.

До того ж мер Києва заявив, що КМДА зараз продовжує переговори з німецькими інвесторами щодо побудови нового мосту, через який проходитиме вітка метро. Він отримає назву Поділько-Воскресенський.

Вітка метро буде наземною, підземними лише пересадочні станції. Тому передбачається побудова мосту паралельно з втіленням проекту створення нової вітки метрополітену на Троєщину.

Так, нині відома вартість будівництва нової вітки. Її оцінено в 2 мільярди доларів, із яких 85% буде надано в якості кредиту від китайських фінансових установ.

Термін повернення кредиту – 15-20 років.

Нагадуємо, що під кінець 2017 року в мерії активно працюють над втіленням проектів міського транспорту. Так, нещодавно мер анонсував про закупівлю нових польських автобусів, трамваїв та львівських електронів.

За даними КМДА, зазначає kyiv-city планується зробити громадський транспорт Києва комфортним, доступним і повністю витіснити приватних транспортних перевізників.

На Виноградар теж планують прокласти метро. Так, у перспективі будівництво станції Мостицька та проспект Правди. Проект рішень «Про Програму соцрозвитку Києва на 2018 рік», якою передбачено кошти на будівництво метро від станції Сирець. Що ж, поживемо – побачимо… 

Джерело:https://kyiv-city.com/ua/fullnews/234831