На Київщині з’явиться рекордна скульптура з іменними цеглинами

27 Грудня 2017 17:23
У місті Біла Церква, що на Київщині, в районі перехрестя вулиці Шевченка та проспекту Князя Володимира спорудять скульптурну композицію “Шлях до соборності України” завдовжки 120 метрів.

Зазначається, що масштабний арт-об’єкт “Шлях до соборності України” відображатиме єднання. Він імітуватиме монолітну стіну із вирізаними силуетами фігур людей, які тримаються за руки як символ живого ланцюга єдності.

Скульптуру зведуть у кольорах державного прапору, в сучасному мозаїчному стилі з цеглин ручної роботи, кожна з яких матиме іменну символіку. Будь-хто матиме змогу замовити цеглинку зі своїм іменем й у такий спосіб стати частиною “Шляху до соборності України”.

Очікується, що до проекту долучаться понад 50 тис. учасників. Скульптура стане однією з туристичних зон України. Крім того, Біла Церква зможе подати заявку до Книги рекордів Гіннесса на визнання арт-об’єкта найбільшим у світі й таким, у спорудженні якого взяла участь найбільша кількість жителів міста, громадських об’єднань, фондів, приватних компаній та ін.

Схожа скульптура вже є у Литві, її автором став литовський скульптор  Тадас Гутаускас. Він і здійснюватиме технічний нагляд за будівництвом стіни у Білій Церкві.

Зазначається, що бюджет міста фінансової участі у спорудженні скульптури не бере. Всі затрати на будівництво бере на себе організатор зведення монумента – громадська організація “Шлях до соборності України”.

https://www.ukrinform.ua/rubric-tourism/2371681-na-kiivsini-zavitsa-rekordna-skulptura-z-imennimi-ceglinami.html