Навігатор на 1 грудня: що цікавого в Києві

1 Грудня 2017 11:22

Подія дня: акція присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом

1 грудня заступник голови КМДА Микола Поворозник візьме участь в акції, присвяченій Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

Організатори акції презентують спеціальний мобільний додаток – онлайн-тест на ВІЛ, який допоможе кожному українцю визначити ризик бути інфікованим. Додаток сам підкаже вірогідність зараження і направить у найближчий пункт, щоб пройти тестування. Усім запрошеним гостям на акції буде запропоновано пройти онлайн-тест на ВІЛ.

Коли: о 9:00

Де: вул. Лаврська, 23, біля меморіалу «Червона стрічка»


 День, який відкриває двері у «Етнозиму»

У Національному музеї  народної архітектури та побуту України сьогодні презентують культурно-мистецький проекту «Етнозима у скансені».
Першого грудня християни східного обряду відзначають день пам’яті святого мученика Романа. У календарі пересічного українця цей день асоціюється з приходом зими, а разом із нею – початком зимових святкувань «Від Романа до Йордана».  На презентації проекту буде присутній Посол Канади в Україні Роман Ващук та представники дипломатичного корпусу Литви та Польщі.

Коли: о 12:00

Де: Національний музей народної архітектури та побуту України

Вартість: дорослий квиток – 40 грн. дитячий – 20 грн.


День вистаковий: Харизма Ірану

Музей Ханенків презентує виставку найцінніших творів мистецтва Ірану 12 – 19 століть з колекцій 4 провідних музеїв України Музей Ханенків. The Khanenko Museum, Одесский музей западного и восточного искусства, @Національний музей історії України, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник.  Смисловим фокусом проекту є засаднича для іранської культури ідея «харизми» – божественного дару містичної сили та найвищого щастя, яким були наділені царі Ірану з найдавніших епох.Кураторка виставки – Анна Рудык (Rudyck Hanna), заступниця генерального директора Музею Ханенків.

Коли: з середи по неділю з 10:30 до 17:30 (каси до 17:00) з 1 грудня 2017 року до 11 лютого 2018 року

Де: Музей Ханенків

Вартість: 25 грн дорослих, 13 грн для студентів, 6 грн для пенсіонерів та школярів


День з особливим змістом: Фестиваль живої історії

Фестиваль живої історії збере досвід учасницьких практик публічної історії – роботи зі складними темами минулого й спадщиною, що потребує суспільного діалогу та рефлексії. Це революційні події часів незалежності України, військовий конфлікт на Сході України, окупація Криму, хвиля вимушеного переселення, стихійна та організована «декомунізація».  У програмі Фестивалю живої історії: дискусії на теми суперечливої історичної спадщини, зокрема, радянської, досвідів вимушеного переселення та війни, жіночого досвіду конфліктів, сучасних методів комеморації; виставка ініціатив учасників програми «Студії живої історії»;  майстер-класи; кінопокази; театральні вистави; перформанси сучасних українських художників; презентація збірника, як працювати з історією через освітні проекти, де буде представлений напрацьований студентами «Студій живої історії» досвід.

Коли: З 1 грудня, 10:00 до 2 грудня, 20:00

Де: IZONE, вул. Набережно-Лугова, 8

Вхід на всі події вільний


Вечір cучасного українського кіно: зустріч із кінематографістами

У перший день зими Кіноклуб Могилянки підготував особливий подарунок – зустріч з учасниками об’єднання «СУК», себто Сучасне українське кіно, а також показ їх вибраних стрічок. У програмі:  Згущівка. Катерина Горностай. Україна. 2016. 7 хв;  Марія. Новруз Хікмет. Україна. 2017. 14 хв ; Цвях. Філіп Сотниченко. Україна. Швейцарія, Великобританія. 2016. 32 хв; Кров. Валерія Сочивець. Україна. 2016. 13 хв.

Коли: з 18:30 по 21:00

Де: Кіноклуб Могилянки, вул. Набережно-Хрещатицька, 27 (1 пов., зала 13),

Вхід вільний


Вечір благодійний: «Поводир» в рамках акції «25°С. Постав холод на паузу»

1 грудня у «Дім Майстер Клас» влаштовує благодійний перегляд фільму «Поводир» в рамках благодійної акції «25°С. Постав холод на паузу». Особливими гостями вечора будуть Олесь Санін, режисер та продюсер фільму, та сценарист Олександр Ірванець. Мета – зібрати 108 тис. грн на паливні брикети для 20 сімей зони АТО. Це забезпечить кімнатну температуру на всю зиму. Відвідуючи кінопоказ, ви не тільки буквально рятуєте життя сімей з зони АТО, але й отримуєте незабутній вечір: затишну атмосферу, приємне спілкування з творцями фільму, цікавий фільм та ароматний чай з прянощами.

Коли: з 19:00 по 22:00

Де: вул. Б. Хмельницького, 57
Благодійний внесок: від 150 грн http://bit.ly/2zaoptT
Реєстрація за посиланням: https://goo.gl/forms/IY1dXyYXCkLiPUW53


Вечір театральний: «Дитина і війна»

Сьогодні у столиці представлять спільний проект Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, SFE (Кельн), Центра імені Вс.Мейєрхольда (Київ) та Театр.doc (Москва). У виставі зібрано задокументований досвід “військового” покоління 1935-2000 рр, а також поколінь, які хоча самі й не пережили війну, проте завжди свідомо чи несвідомо відчували на собі її вплив. Творці вистави прагнуть звернути увагу на видимі і невидимі наслідки, що залишає війна в свідомості людини. Що робить з людиною війна?

Коли: о 19:00

Де: Національний академічний драматичний театр  імені Івана Франка

Вартість: 40-150 грн.


Вечір музичний: Марія Бурмака,  «Музика пристрасті та кохання»

Українська співачка, Народна артистка України – Марія Бурмака представить музичну програму “Музика притсрасті та кохання”.  Разом із учасниками гурту “Gypsy Lyre” вона виконає свої старі та зовсім нові пісні. “Чорні черешні”, “Той, той”, “Розлюби”, “Не забувається”, “Пробач”, “Не тому”, “Танцюй”, “Фрізбі” та багато інших композицій в новому звучанні…

Коли: о 20:00

Де: у концерт-холі Caribbean Club.

Вартість: 180-580 грн.


Вечір Ювілейний:  Ада Роговцева

Навіть, якщо на цей вечір ви не роздобудете квитків, все одно, ви повинні знати, що він буде! Ювілейний творчий вечір Ади Роговцевої “З тими, кого люблю”. Ада Миколаївна Роговцева, безумовно, є актрисою Номер Один всього українського кіно- театрального простору, тому ювілей цієї легендарної жінки – знакова культурно-мистецька подія. Головне ж, в наш час військового протистояння та боротьби за цілісність держави – Роговцева постійно, кожного місяця в статусі волонтера проводить творчі зустрічі в АТО, в госпіталях.  Ідея творчого вечора проста – монологи, уривки з живих вистав, в яких актриса виходить на сцену сьогодні; фото та відеоматеріали з архівів українського телебачення, кіно, театрів; поезії Лесі Українки, Ліни Костенко та вірші самої Ади Миколаївни.  Вечір відбуватиметься як благодійна акція. До зали Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка будуть запрошені, перш за все воїни, які знаходяться в ротації, поранені та ті, хто проходить реабілітацію в госпіталях. Також студенти театральних вишів, студенти Української академії лідерства, колеги по акторському цеху, ветерани.

Коли: з 19:00 по 22:00

Де: Національний академічний драматичний театр  імені Івана Франка

Вхід на вечір за запрошеннями


Перекриття місяця:  Південний у заторах

Із 26 листопада до 20 грудня на естакадному з’їзді з Південного мостового переходу в напрямку Столичного шосе обмежать рух транспорту в першій смузі.

Обмеження діятиме у зв’язку зі встановленням напівжорсткого бар’єру безпеки на естакадному з’їзді з мосту.


Прогноз погоди  від синоптиків Українського Гідрометцентру

У столиці столиці обіцяють дощ, вночі та вранці пориви вітру 15-20 м/с.

Температура вночі 1-3° тепла, вдень 6-8°.

https://vechirniykiev.com.ua/news/navihator-na-1-hrudnya-shcho-tsikavoho-v-kyyevi