Названо імена переможців конкурсу «Адвокат року — 2017»

22 Грудня 2017 14:34

Уже традиційно зимовий форум Асоціації адвокатів України з кримінального права і процесу завершується врученням відзнак правникам за підсумками щорічного всеукраїнського конкурсу «Адвокат року». Урочиста церемонія проходила 15 грудня в Києві.

Vox pópuli й не тільки

Унікальну в Україні формулу двоступеневого визначення переможців, започатковану минулого року, повною мірою було апробовано під час проведення конкурсу цієї осені. Після формальної перевірки поданих кандидатами документів на відповідність положенню про конкурс на сайті ААУ стартувало он-лайн-голосування. Участь у ньому мали змогу взяти всі охочі.
Утім, як і в попередні роки, цей етап, на жаль, не обійшовся без штучних накруток. Зокрема, були зафіксовані сплески голосування за певних кандидатів. Ідеться про сотні голосів з однієї IP-адреси в короткі проміжки часу. Це, на думку організаторів заходу, є порушенням принципів проведення конкурсу, що позначається на об’єктивності результатів. Тож у кінцевому підсумку враховувався один голос із однієї IP-адреси.
На другий етап конкурсу було допущено по 5 учасників у кожній з практик, що набрали найбільшу кількість голосів під час Vox pópuli. Щоправда, під час аналізу конкурсною комісією здобутків фіналістів результати голосування на сайті асоціації до уваги вже не бралися — аналізувалась інформація з анкет учасників, а також їхні особисті досягнення, не відображені в анкеті, але відомі широкому загалу.

З лауреатів — у правителі

Особливістю перебігу конкурсу цього року стало те, що він збігся в часі з проведенням ААУ IX з’їзду, в ході якого були обрані нові президент, віце-президент та члени правління організації. Тож організаторам довелося оновити склад конкурсної комісії та, як наслідок, виключити зі змагань деяких учасників.
Так, через обрання на керівні посади організації та входження до складу комісії можливість позмагатися за «адвоката року» автоматично втратили віце-президент ААУ Віталій Мацелюх та член правління Олег Вдовичен. До речі, останній разом із Катериною Власюк (новий член правління асоціації та конкурсної комісії) були лауреатами минулорічного конкурсу. Очевидно, що визнання та активна участь у заходах асоціації допомогли їм стати на чолі професійного об’єднання.

Не лише надійний, а й найкращий!

Зазвичай конкурси після їх завершення та вручення нагород переможцям спричиняють у соцмережах хвилю критики на кшталт «хто всі ці люди?». Проте у 2017 році якось обійшлося без такого. Очевидно, реалізація базових принципів проведення конкурсу (відкритість, незалежність, публічність, неупередженість та демократичність) дала змогу обрати саме тих фахівців, чиї якості, а також сам спосіб визначення переможців не викликали жодного сумніву в правничій спільноті.
Досить показовим у цьому контексті став факт перемоги в одній з номінацій адвоката з іншого громадського об’єднання. Щоправда, під час уручення відзнаки той пообіцяв не тільки вступити до лав ААУ, а й подумати про активну участь у роботі профільного комітету організації.
Також у рамках заходу, але поза конкурсом відбулося нагородження найкращих організаторів діяльності адвокатів, громадських і наукових діячів, інформаційних партнерів.
Останню з переліку нагород у 2016 році здобула наша редакція. Нинішнього ж року газета «Закон і Бізнес» отримала визнання ААУ в номінації «Кращий інформаційний партнер».
Окрім цього, були нагороджені члени правління асоціації Володимир Клочков та Віталій Наум (за захист прав і гарантій адвокатів). Кращим заходом року визнано форум Tax&Business Talks, організатором якого виступала Антоніна Городецька.
Президент у відставці Олег Рачук отримав визнання за вагомий внесок у розвиток Асоціації адвокатів України, а нагороду за вагомий внесок у розвиток адвокатури було вручено голові наглядової ради ААУ Ользі Дмитрієвій.

Переможці конкурсу «Адвокат року — 2017»

У практиці кримінального права —Катерина Нікітюк;
у практиці цивільного права — Роман Титикало;
у практиці сімейного права — Ганна Гаро;
у практиці фінансового та банківського права — Олександра Федотова;
у практиці податкового права — Віта Форсюк;
у практиці аграрного та земельного права —Віктор Кобилянський;
у практиці інтелектуальної власності та патентного права — Дмитро Кочерга;
у судовій практиці — Юрій Петренко;
у практиці медичного та фармацевтичного права —Радмила Гревцова;
у практиці господарського (комерційного) права — Дмитро Александров;
у практиці корпоративного права — Оксана Крижанівська.

http://zib.com.ua/ua/131269-11_kraschih_zahisnikiv_nazvano_imena_peremozhciv_konkursu_ad.html