Новорічне перемир’я на Донбасі. Бойовики обстріляли сили АТО на Світлодарській дузі – штаб

23 Грудня 2017 16:51

У зоні АТО у суботу, 23 грудня, бойовики порушили новорічне перемир’я, здійснивши обстріл українських військових із гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП біля Калинівки. Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

“Сьогодні (23 грудня – ред.), близько 11.30 російські найманці здійснили обстріл у бік позицій Збройних Сил України на Світлодарській дузі. Збройна провокація із гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП була здійснена із непідконтрольного українському уряду населеного пункту Калинівка. Вогонь у відповідь сили АТО не відкривали”, – звітує штаб.

Також у штабі нагадали, що, за даними розвідки, російсько-окупаційними військами накопичено запаси боєприпасів, які приховані неподалік лінії бойового зіткнення на різних напрямках.

“Мета створення даних арсеналів – відкриті провокації проти підрозділів Збройних Сил України та ймовірні обстріли тимчасово окупованих прифронтових населених пунктів у Донецькій та Луганській областях під час Новорічно-різдвяного перемир’я, щоби спровокувати вогонь у відповідь та звинуватити підрозділи сил АТО нібито у зриві перемир’я”, – наголошують у штабі.

Як повідомлялось, учасники тристоронньої контактної групи домовилися про перемир’я на Донбасі з півночі 23 грудня 2017 року.

Нагадаємо, упродовж минулої доби, 22 грудня, російсько-терористичні війська 22 рази порушили режим тиші, унаслідок чого один український військовий загинув, було поранено одного бійця та ще один отримав бойову травму.

http://tyzhden.ua/News/206508