Подорожуй Україною. Найкращі місця для зимового відпочинку

3 Грудня 2017 09:56

Якщо ви плануєте зимову відпустку, але на закордонну подорож вам бракує фінансів, то відпочинок в Україні, теж дуже непоганий варіант. Зрештою, Україна взимку дуже прекрасна.

Їдемо в Карпати

Мабуть, перше, що згадується, коли плануєш зимовий відпочинок, це катання на лижах в Карпатах. Цей напрямок в Україні справді добре розвинений. Наприклад, в горах нині є широкий вибір готелів, туристичних комплексів, баз відпочинку тощо. Там є хороша лижна інфраструктура. Навіть якщо ви не маєте лижного спорядження, це не проблема, практично у кожному комплексі ви можете знайти оренду всього, що потрібно для катання на лижах, сноуборді чи санках.

Найвідоміші гірськолижі курорти в Карпатах – Буковель, Драгобрат, Ясиня, Пилипець, Подобовець, Плай, Мигове, Славське, Ворохта, Вишків, Розлуч, Орявчик-Звенів, Плаюць, Ізки, Тисовець, Красія, Перевал Німчич, Динамо-Тростян, Цецино, Волосянка, Хуст, Шаян тощо.

Однак, якщо ви хочете зекономити, то краще буде орендувати житло у приватному секторі.

 Гуцульські розваги

Ви любите гори, але спорт вас цікавить мало? В Карпатах є чимало розваг і без лижного катання. В горах ви знайдете чимало колоритних ресторанів та колиб з оригінальною карпатською кухнею. Ви також можете покататись на конях, відвідати лазню чи сауну.

Особливо екзотично виглядає купання в гарячому чані просто неба. Це особливі відчуття – серед засніжених Карпат люди ніжаться у велетенських казанах, що стоїть над вогнищем.

Закарпатське джакузі

Ще одне цікаве місце, яке точно урізноманітнить ваш зимовий відпочинок – це комплекс з цілющими термальними водами “Косино” на Закарпатті.

Цілюща вода для басейнів курорту піднімається з однієї із трьох діючих свердловин в регіоні. Гарячий гейзер термальної води по дорозі у свердловині охолоджується і на поверхню вода потрапляє з температурою близько +55°C. Тоді її охолоджують до +41°C і подають у басейни.

Маєток Миколая

А ви знаєте, де живе український Святий Миколай? Звичайно в Карпатах. Не вірите? Ви можете побачити будинок Миколая на власні очі. Його маєток у селі Пістинь (2 км від міста Косів) на Івано-Франківщині.

В грудні кожен може зустрітись з Чудотворцем, розказати йому про свої бажання та отримати подарунки. Також Миколай приймає повідомлення на електронну адресу.

Джерело: http://vsviti.com.ua/ukraine/60530