Скандал у столиці: школярів змусили прибирати сніг

20 Грудня 2017 10:28

Дітей київської школи, що на вулиці Константинівська на Подолі, примусили замість уроків прибирати сніг біля навчального закладу. Фото із місця події від киянки Анни Ільченко з’явилося у соціальній мережі, де швидко викликало резонанс.

Як пише “Народна Правда” із посиланням на“Хроніка.інфо”, обговорення інтернет-користувачів показало дві оцінки ситуації. Перші писали, що дітям не завадить свіже повітря та трішки фізичної активності. Інші обурювалися тим, що діти не зобов’язані так працювати під час навчального процесу.

Дехто говорив, що праця облагороджує людину, дехто називав таку ініціативу рабською силою. “Це не нормально, тому що діти пропускають уроки, тому що вони одягнені для школи, а не для махання лопатою, тому що вони опісля будуть мокрі сидіти півдня на уроках, тому що в школі це повинен робити хтось інший. І чому тоді вчителі не вийшли разом з ними?”, – обурюються українці.

Як повідомляла “Народна Правда” раніше, через сильний мокрий сніг, пориви вітру та ожеледь на дорогах київським школярам та вихованцям дитячих садочків дозволили не приходити до закладів. Попри циклон, що охопив столицю, освітні заклади працюватимуть у звичному режимі. Однак, батьки мають право самостійно приймати рішення, чи відпускати дітей на навчання у таку погоду. 

https://narodna-pravda.ua/2017/12/19/skandal-u-stolytsi-shkolyariv-zmusyly-prybyraty-snig/