У столичному ресторані харчуються енергією художніх картин

14 Грудня 2017 13:19

  

«Сонце на снігу», — так називається новорічна виставка художниці Маріанни Абрамової. Незвичайність цього дійства у тому, що милуватись картинами можна під час відвідування одного зі столичних ресторанів на вулиці Антоновича.

Як дізналась «Вечірка», новорічна виставка триватиме до кінця січня у рамках проекту «Art&Business» («Мистецький бізнес»). Еко-концепція ресторану надихнула художницю створити цілу живописну серію під назвою «Пауза споглядання». Головна мета — сфокусувати увагу на красу й унікальність форм первозданної природи.

Незвичайний талант художниці викликав захоплення у директора ресторану Олександра Галицького. На його думку, картини Абрамової настільки вписалися в ресторанний інтер’єр, що на них постійно «хочеться дивитися і харчуватися енергією». Зрештою, сама виставка наповнила атмосферу особливою аурою гармонії та краси. За словами телеведучої Жанни Палецької, ці картини «транслюють ніжність, природність і натуральність, пробуджуючи у душі щось сокровенне».

— У сучасному ритмі життя багато важливих речей випадають з людського поля зору, — говорить Маріанна Абрамова. — Коли ми поспішаємо, наш погляд звикає ковзати по поверхні, відносини й почуття стають формальними. І це відбувається в той момент, коли потрібно зупинитися й усвідомити, що відбувається навколо, що для тебе важливо, що головне. Тому моя серія творчих робіт — повернення до витоків, до моменту усвідомленості, коли шум зовнішнього зникає і залишається щось справжнє.

Всі картини художниці виконані у високій авторській техніці, якій притаманна гра кольорів, простота і водночас глибина кожного сюжету. Рельєфний білий колір фону (єдиний для всієї серії) покликаний підкреслити неповторний вигин квітки, багатство і різноманітність форм природи, де все — унікально. Як підмітила художниця, на одному дереві неможливо знайти два абсолютно однакові листочки, однакові груші чи яблука. Кожен цвіт і плід має свою неповторну форму та красу. І лише людина весь час намагається втиснутися в якісь рамки, щоб досягнути якихось надуманих (штучних) норм буття.

Зараз Маріанна Абрамова працює над ще однією концепцією. Її нові роботи присвячені впливу мас-медіа на свідомість, взаємодії людини та інформаційних технологій. Дана виставка має відкритись у лютому.

Джерело: https://vechirniykiev.com.ua/news/u-stolychnomu-restorani-kharchuyut-sya-enerhiyeyu-khudozhnikh-kartyn