Весняний Віденський бал у Києві буде присвячений спорту

28 Грудня 2017 12:25
У квітні 2018 року, напередодні фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, у Києві пройде щорічний Віденський бал, присвячений спортивним досягненням українців.

У тому числі паралімпійцям – сильним людям, які надихають своїм прикладом.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила організатор заходу Марина Ігнатуша.

«На весняному Віденському балу ми представимо столицю України в різних ракурсах – європейське, сучасне, спортивне місто зі своїми досягненнями. За кожним успіхом стоять історії неймовірних мужніх людей, їх приклад для суспільства унікальний, тому наш бал буде саме про них », – сказала Ігнатуша.

За її словами, 21 квітня 2018 року в столичній мерії пройде класичний Віденський бал, організований за всіма європейськими канонами, за участю міжнародних гостей, спортсменів і зірок. Того ж дня відбудеться дитячий віденський бал як аналог дорослого. Такий формат уперше був успішно апробований у 2017 році і викликав величезний інтерес учасників, гостей, міжнародної громадськості.

А через тиждень після цього для всіх киян пройде більш демократичний бал – на відкритому майданчику в центрі міста, зі своєю програмою, живою класичною музикою, благодійними лотами від відомих людей. У ньому також візьмуть участь імениті спортсмени. На цій події планується безліч майстер-класів, частувань, призів і розіграшів.

Ігнатуша нагадала, що в усьому світі віденські бали завжди присвячені актуальній тематиці, в рамках якої збирають кошти на благодійних аукціонах. На цей раз організатори і партнери балу скерують зусилля на те, щоб підтримати розвиток українського спорту, в тому числі паралімпійського, фізичної культури, пропагуватимуть здоровий спосіб життя, відповідальне ставлення до свого здоров’я, до здоров’я і розвитку дітей.

Вона зазначила, що Віденський бал, який після десятирічної перерви пройшов у Києві 27-28 жовтня 2017 р., дозволяє «вплести Київ у світову бальну канву».

«Нещодавно ми отримали запрошення стати партнером віденського балу в Парижі, ведемо переговори з іншими столицями. У наших планах – організація бальних турів по багатьох містах, будемо привозити туристів до нас на бали. Так поступово Київ проявиться на бальній карті Європи», – зазначила Ігнатуша.

Читайте також: Дитячий Віденський бал: танцювальна казка, що дарує усмішки

Як відомо, 27 і 28 жовтня 2017 року у столичної мерії пройшов Віденський бал: класичний дорослий і дитячий. Захід, який відкривав мер Києва Віталій Кличко, проходив за сприяння мерії Відня і Києва, Українсько-австрійської асоціації, Національної комісії у справах ЮНЕСКО, діаспори з США. Серед гостей були американська зірка Мері Вілсон і дизайнер Майкла Джексона Кіт Холман, латвійський співак Маркус Ріва, австрійський тенор Себастіан Рейнтхаллер і багато інших.

Віденський бал у Києві планується проводити щорічно.

https://www.ukrinform.ua/rubric-kyiv/2373006-vesnanij-videnskij-bal-u-kievi-bude-prisvacenij-sportu.html