Як ефективно покращити пам’ять: названо дієві способи

30 Грудня 2017 08:51

Порушення пам’яті значною мірою залежить від нашого способу життя та раціону харчування. А в нашу інформаційну епоху гарна пам’ять є запорукою успіху у кар’єрі та особистому житті.

Як повідомляє “Народна Правда” із посиланням на “Medic.ua”, допомогти поліпшити процеси запам’ятовування можуть такі продукти, як розмарин, жень-шень, вишня, амла, глід, готу кола, бакопа моньє. Дві останні незвичні назви представляють собою рослини, які мають функції омолодження та допомагають покращити когнітивні процеси. Дуже користними є також щоденні тренування мозку та фізична активність.

Глід гарно лікує серце. Амла (або індійський агрус) запобігає утворення ракових клітин та насичує організм великою кількістю вітамінів, антиоксидантів. Вишня має найбільше із усіх видів ягід антоціанів та флавоноїдів, які прискорюють процеси запам’ятовування. Розмарин містить багато антиоксидантів, ліквідує болі в шлунку, мігрень. А жень-шень покращує імунітет та надає прилив енергії.

Як раніше зазначала “Народна Правда”, вікова втрата пам’яті може викликатися порушеннями сну, природними для літнього віку. Але якщо людина доб’ється підвищення якості сну, то проблем з пам’яттю у неї буде набагато менше. 

Нагадаємо, що вчені з Канади знайшли простий і дієвий спосіб поліпшити пам’ять. На сторінках наукового видання Memory канадські психологи роз’яснили, що промовляння читаного тексту вголос сприяє більш швидкому й ефективному запам’ятовуванню. 

https://narodna-pravda.ua/2017/12/29/yak-efektyvno-pokrashhyty-pam-yat-nazvano-diyevi-sposoby/