Як “вижити” на роботі: 10 звичок, які дратують ваших колег

8 Грудня 2017 12:40

Спілкування з колегами – це не завжди приємний, продуктивний і надихаючий процес. Іноді людина за сусіднім робочим столом може до біса вас дратувати. А іноді й ви можете нервувати своїх колег.

Портал Business Insider назвав 10 офісних звичок, які дратують інших людей. Перевірте, чи не сидите ви в печінках у своїх колег, адже ви можете просто цього не помічати.

1. Запізнення на роботу. 
Дуже часто пунктуальність має вирішальне значення. Якщо ви регулярно спізнюєтеся на роботу, ваш керівник може думати, що ви ставитеся до неї халатно і байдуже. Якщо ви часто спізнюєтеся на робочі збори, колеги будуть сприймати це як зарозумілість і неповагу до себе.

2. Обід за робочим столом. 
Особливо якщо їжа специфічно пахне. Обідати за столом – це в принципі нездорово і робить людину менш продуктивною. Але їжа у вашій тарілці може впливати і на роботу колег. Найбільше людей дратує, коли поруч їдять жирну їжу, їжу, що тхне, шарудять пакетами, стукають по тарілці ложкою.

Намагайтеся не їсти на робочому столі рибу, варені яйця, брюссельську капусту, цибулю, часник, страви з гострими спеціями і смердючий сир.

3. Неохайність. 
Незалежно від того, чи перебуваєте ви в робочому кабінеті, в кімнаті відпочинку або на кухні, важливо залишатися акуратним та охайним. Колег сильно дратує, якщо ви забиваєте раковину чайною заваркою, не прибираєте за собою, безладно розкидуєте свої речі. Слідкуйте за порядком навколо себе.

4. Відволікання. 
Якщо ви перебуваєте на важливій робочої зустрічі або просто розмовляєте з колегою, в жодному разі не відволікайтеся на телефон, не пишіть друзям повідомлення і не лайкайте фото в Instagram, не відповідайте навіть з робочих питань на пошті. Цим ви проявляєте неповагу до колег, з якими почали розмову.

5. Перебивання. 
Ніколи не переривайте чужу розмову і не перебивайте співрозмовника, поки він не закінчив свою репліку. Цим ви демонструєте, що у вас немає жодної поваги і терпіння. Дослухайте колегу і тільки тоді спокійно і конструктивно відповідайте.

6. Зарозумілість. 
Навіть якщо ви ідеально розбираєтеся в робочому питанні, не поспішайте мудрувати. Якщо ви перебуваєте на зборах, не намагайтеся перевершити попереднього оратора, виправляти колег або, перефразовуючи їхні думки, стверджувати що це ваша унікальна ідея. Така поведінка – вірний спосіб налаштувати колег проти себе.

7. Хвастощі. 
Коли ми пишаємося своїми досягненнями або в нашому житті відбувається щось хороше, нам хочеться поділитися цим з оточуючими. І це нормально. Але коли проста розповідь про своє життя перетворюється на нав’язливі хвастощі, людей це буде дратувати.

Ось декілька ознак хвастощів:

Ви продовжуєте і продовжуєте розповідати свою історію, причому розповідаєте її всім, кого зустрічаєте в офісі;

Ви розповідаєте про це так голосно, що чути навіть за вікном;

У вашому тоні звучать нотки зверхності;

Ви відчуваєте бажання тиснути на інших і вказувати на їхні недоліки;

Ви починаєте прикрашати розповідь.

8. Догляд за собою за робочим столом. 
Дуже часто колег дратує те, що ви розчісуєтесь, фарбуєтесь, сякаєтесь або чистите вуха прям у кабінеті. Краще робити це в туалеті перед дзеркалом.

9. Обговорення особистих проблем. 
Так, іноді хочеться поділитися своїми проблемами з колегами і почути їх пораду. Але краще робити це в неробочий час. Коли ви занадто відверто розповідаєте про особисте колегам, вони можуть подумати, що ви безвідповідально ставитеся до своєї роботи. Зрештою, ваші особисті питання не повинні нікого хвилювати і можуть заважати людям зосередитися.

10. Безтактність. 
Між простою цікавістю і безтактністю є тонка грань, яку не варто перетинати. Намагайтеся стежити за собою і своєю роботою, не дошкуляйте колегам зайвими запитаннями.

Джерело: http://poradnyk.com.ua/cikavo_znaty/996-yak-vyzhyty-na-roboti-10-zvychok-yaki-dratuyut-vashykh-koleg.html