Які цукерки найбільш шкідливі. Антирейтинг від дієтологів

8 Грудня 2017 11:53

Цукерки – солодкі кондитерські вироби, виготовлені з цукру, шоколаду, зацукрованих фруктів і інших продуктів. На світі існує безліч різновидів цукерок – це помадки і батончики, льодяники і карамельки з різними начинками, іриски, трюфеля і грильяж, шоколадні, молочні та вафельні цукерки і безліч інших різновидів.

На прилавках магазинів можна знайти різні сорти цукерок, загорнутих в красиві блискучі фантики або упаковані в барвисті коробочки. Діти і багато дорослі дуже люблять цукерки і не уявляють, як можна жити без солодкого. Майже у кожної людини є свої улюблені сорти цукерок.

Навіть якщо відкинути смакові суперечки, залишається запитання: небезпечні цукерки чи ні?

Очевидно, що особливої користі від солодощів чекати не слід, оскільки вони містять неймовірно багато цукру, причому саме цей компонент, а не шоколад, частіше всього стоїть на першому місці у списку інгредієнтів.

Цукор – не єдина небезпека. Надмірна кількість жирів у солодощах приводить до того, що на зубах дуже довго залишається в’язка плівка, яка є поживним середовищем для бактерій, що виділяють молочну кислоту, а вона роз’їдає нашу емаль.

Ще один удар по здоров’ю, який наносять цукерки (як, зрештою, і випічка) – це трансжири. Їх сучасна світова наука вважає одним із найважливіших факторів ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

Дієтологи склали свій антирейтинг і найбільш шкідливими визнали цукерки з алкогольною начинкою. На їх думку, спиртне, цукор і жир – це потрійне навантаження на печінку та підшлункову залозу.

На другому місці за шкідливістю серед солодощів виявилась карамель, на третьому – цукерки з вареним згущеним молоком і батончики.

Найменш шкідливими, за словами дієтологів, виявились горіхи та сухофрукти у шоколаді, там хоча б присутня клітковина, яка сповільнює всотування цукру.

Джерело: http://poradnyk.com.ua/cikavo_znaty/1003-yaki-cukerky-naybilsh-shkidlyvi-antyreytyng-vid-diyetologiv.html