Запровадження біометричного контролю – нормальна європейська практика, – політолог

28 Грудня 2017 15:47

Рішення про запровадження біометричного контролю на кордоні з Росією варто вітати, адже ми є межею між ЄС та РФ. До того ж, це значно пришвидшує процес перетину кордону.

Таку думку  висловила політолог Світлана Кушнір.

«З одного боку, біометричний контроль на українсько-російському кордоні – це, начебто, нормальне рішення нашої влади, яке повинне було прийматися два-три роки тому. З іншого боку, коли ми говоримо про Росію, що це країна-агресор, тут треба поставити три крапки, тому що жодного рішення української влади про це немає», – зазначив громадський та політичний діяч Дмитро Співак.

Він наголосив, що російський бізнес «чудово почувається» в Україні, а український – в Росії.

«Чудово почуваються взаємовідносини між політиками та політичними діячами України та Росії. Є посередники і вчорашньої події (обмін полоненими – ред.), там теж не обійшлося без певних домовленостей. Я хочу зазначити таку річ, що коли наші вороги захочуть перетнути наш кордон, у них буде все добре з документами», – заявив Дмитро Співак.

Прокоментувала запровадження біометричного контролю на кордоні з Росією і політолог Світлана Кушнір, назвавши таке рішення «нормальною європейською практикою».

«Якщо у нас є підписаний договір про асоціацію з Європейським Союзом, і Україна рухається в сторону об’єднання з Європою, то введення додаткових заходів прикордонного обліку – це плюс для нас», – наголосила Світлана Кушнір.

Тому вона переконана, що такі рішення потрібно вітати, до того ж, вони пришвидшують процес перетину кордону.

«Законослухняній людині хвилюватися немає про що. А от людям, у яких є проблеми із законом, мабуть, буде про що хвилюватися», – зазначила політолог.

http://zik.ua/news/2017/12/28/zaprovadzhennya_biometrychnogo_kontrolyu__normalna_ievropeyska_praktyka__1235165