Докорінно перешикувавши своє харчування, кожен може позбутися від багатьох серйозних захворювань, що виникають внаслідок неправильної роботи організму.
Якщо ви зважилися на цей крок (перейти на правильне і здорове харчування), потрібно керуватися принципом, сформульованим у свій час академіком Н.М.Амосовим: є лише тоді, коли з’являється сильне відчуття голоду.
Від цього правила можна трохи відступати і, наприклад, пити натуральні соки вранці, навіть якщо немає апетиту. Справа в тому, що вченими доведено, — соки чудово засвоюються і без апетиту. Отже давайте ознайомимося з найважливішими принципами здорового раціонального харчування.
- Прийом їжі — 4 рази на день.
- Між прийомами їжі нічого не їсти.
- Можна не дотримуватися суворого погодинного розкладу. Орієнтуватися на відчуття голоду.
- В один прийом їжі намагатися є мінімум комбінацій продуктів.
- Необхідно утримуватися від соусів, спецій і приправ.
- Вживання м’ясо скоротити на 1 раз в тиждень, яйця — 2 рази.
- Щодня вживати молочні та молочнокислі продукти.
- Вживати багато овочів, фруктів, зелені, горіхів, насіння та інших натуральних продуктів.
- Приймати щодня 1 — 1,5 столових ложки меду.
- Відмовитися від цукру і від солі.
- Не їсти після 19 години вечора.
- Замість сніданків є свіжоприготовані соки.
- Завжди вставати з-за столу з відчуттям, що можна з’їсти ще.
- Вибрати посеред тижня розвантажувальний день (наприклад, середовище). В цей день пити тільки воду.
Іноді, після візитів в гості, де не можна відмовитися в їжі, проводити позачергові розвантажувальні дні.
15. Раз на 1,5-2 місяці влаштовувати повне промивання шлунково-кишкового тракту (за системою йогів). Якщо ви будете дотримуватися хоча б половини з зазначених принципів, ваш організм буде одужувати і ви будете почувати себе набагато краще.
http://poradnyk.com/zdorovya/2074-15-principv-pravilnogo–raconalnogo-harchuvannya