Держдеп США про санкції щодо Росії: “Насправді – це лише початок”

31 Січня 2018 14:33

Представник відомства зазначив, що кінцева мета – зупинити важливий дохід, що надходить російському уряду.

Державний департамент США повідомив, що процес запровадження нових санкцій проти Росії тільки починається. Про це на брифінгу повідомив представник відомства, повідомляє УНІАН.

У Держдепі наголосили, що 29 січня не було дедлайном для заходів, описаних у розділі 231 Акта протидії супротивникам Америки через санкції (CAATSA).

“Це не кінцевий термін для введення санкцій, насправді – це лише початок”, – наголосив представник Держдепу.

Він зазначив, що кінцева мета – зупинити важливий дохід, що надходить російському уряду. За його словами, це стосується, насамперед, оборонного та розвідувального секторів.

Представник відомства також додав, що Вашингтон таким чином хоче “нагадати про витрати і ворожу діяльність, особливо в тому, що стосується України”.

Нагадаємо, 29 січня Адміністрація президента США Дональда Трампа  оприлюднила перелік 114  російських політиків та 96 олігархів, наближених до російського президента Владіміра Путіна. До списку потрапили представники Адміністрації президента Путіна та уряду Росії.

Згодом міністр фінансів США Стівен Мнучин заявив, що в “засекреченій частині” “Кремлівської доповіді” ідеться про нові санкції щодо Росії.

http://expres.ua/news/2018/01/31/282412-derzhdep-ssha-sankciyi-shchodo-rosiyi-naspravdi-pochatok